Uitstekende wedstrijd IJFC niet beloond tegen effectief Loosdrecht 2-0

Loosdrecht 1

2 - 0

2e klasse B

25 januari 2020 14:30

IJFC speelde een uitstekende wedstrijd in Loosdrecht, maar ging uiteindelijk met lege handen terug naar IJsselstein. Als vervanger van Mike Maaswinkel stond de pas 17 jarige Damani Willems op de goal en hij kan terug kijken op een prima wedstrijd en een aantal geweldige reddingen. Daarnaast bleven Travis Wright en Youri de Kruijf aan de kant i.v.m. blessures en begon Jelle Eissens op de bank, omdat hij de afgelopen weken minder kon trainen. Met een klein beetje geluk haf IJFC in het eerste half uur op een 3-0 voorsprong kunnen staan, maar een snelle counter van Loosdrecht zette de wedstrijd op zijn kop.

IJFC startte met de volgende spelers: Damani Willems, Gerben Renes (73 Joël Steiginga) , Davey vd Snoek (82 Dwight Vlijter ), Jeffrey Stigter, Stefan de Wit, Erwin van Soolingen, Ruben van Rooijen, Stijn de Bie, Nino Poeketi , Luciano Poeketi (62 Jelle Eissens) en Tim vd Brugge.

Vanaf de eerste minuut liet IJFC zien dat het voor een overwinning kwam en nam het brutaal het initiatief. Dat resulteerde direct al in een grote kans. Een fantastische aanval via Gerben Renes en Erwin van Soolingen, kwam voor de voeten van de vrij voor de keeper staande Tim vd Brugge. Tim probeerde de bal naar de inlopende Luciano Poeketi te spelen, die de bal net niet goed kon raken…. De bal werd miraculeus door een verdediger en de keeper van de doellijn gered. Achteraf had Tim wellicht beter zelf kunnen schieten… maar achteraf is altijd gemakkelijk praten. IJFC bleef druk zetten op Loosdrecht, dat eigenlijk niet aan voetbal toe kwam. Ook de volgende grote kans was voor IJFC.  Een geweldige vrije bal van Ruben van Rooijen werd door Erwin van Soolingen net over de lat gekopt. Na een strak schot over de goal bij Damani Willems, ging IJFC direct weer in de aanval. Jeffrey Stigter, speelde Nino Poeketi aan, die met een aantal slalom acties dwars door de verdediging van Loosdrecht sneed. Zijn schot verdween via de schoen van een tegenstander in de korte hoek, helaas in het zijnet. Opnieuw pech voor IJFC. En als je dan zelf niet scoort, doet de tegenstander het wel. Helemaal uit het niets scoorde Loosdrecht in de 32e minuut uit een snelle counter. De bal werd van de achterlijn terug gelegd, waardoor Jamal Hofdijks de bal onhoudbaar inschoot. 1-0.

Vanaf dat kwam de wedstrijd meer in evenwicht. De volgende kans was opnieuw voor IJFC. Ruben van Rooijen opende met een crosspass op Tim van de Brugge, Tim behield het overzicht en gaf een knappe voorzet op de weer diepgaande Erwin van Soolingen. Erwin kopte de bal strak in, maar net naast de paal. Damani Willems moest daarna kordaat ingrijpen en met een katachtige reactie pakte hij de bal van de schoen van de spits.

Rust 1-0

In de tweede helft twee ongewijzigde teams. IJFC drong meteen aan en creëerde direct twee grote kansen. Tim vd Brugge lobde de bal over de keeper, maar die kon zich net strekken en de bal over tikken. De corner van Ruben van Rooijen ging millimeters over de kruising. In de 70e minuut dreigde een Loosdrecht speler alleen op de keeper af te gaan, maar met een prachtige sliding bracht Stefan de Wit redding.  In de 77e minuut nog een hachelijke situatie toen de geweldige linker middenvelder van Loosdrecht alleen voor Damani Willems verscheen. Tot twee maal toe redde Damani fantastisch. Een minuut later een prachtige opening van Ruben van Rooijen op de diepgaande Jelle Eissens. Jelle draaide de bal met zijn buitenkant schoen richting de goal, maar de keeper liet zich niet verschalken. Tien minuten voor tijd een slimme steekbal van Jelle Eissens op Tim van de Brugge, helaas werd de bal net met de punt van de schoen door de verdediger aangeraakt, waardoor Tim net niet vol genoeg uit kon halen. Redding keeper. In de 86e minuut een slimme bal van Luciano Poeketi op Ruben van Rooijen, Ruben maakte een goede actie, hij omspeelde twee tegenstanders binnen het strafschopgebied en gaf de bal strak voor. De bal werd iets met de hand geraakt (hand langs t lichaam), maar de uitstekend leidende scheidsrechter A van den Boogaard, kon hier uiteraard geen penalty voor geven. IJFC probeerde alles in het werk te stellen om de gelijkmaker te forceren, maar dat lukte niet meer. Loosdrecht scoorde nog wel een keer in de 92e minuut. Een streep verdween onhoudbaar via de binnenkant van de paal in het net 2-0.

In de 93e floot scheidsrechter van den Boogaard voor het einde van de wedstrijd. Een teleurgesteld IJFC verliet met opgeheven hoofd het veld. Het team heeft, met elkaar, keihard gewerkt om een positief resultaat te verkrijgen, maar in de afronding zat het vandaag niet mee. De trainer van Loosdrecht gaf eerlijk en sportief toe dat het een onverdiende overwinning was voor zijn team en dat IJFC uitstekend gespeeld had, maar daar hebben we helaas niets aan.

Volgende week speelt IJFC tegen Delta Sport. De uitwedstrijd werd met 7-1 verloren, dus IJFC heeft iets goed te maken. Het team van Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra speelt prima voetbal, heeft veel strijdlust en er wordt goed getraind, een goede basis voor de wedstrijd van volgende week. Met de steun van onze IJFC supporters kan het volgende week een leuke wedstrijd worden.