IJFC stijgt weer een plaats na winst op asc Waterwijk 2-1

Waterwijk asc 1

2e klasse B

30 november 2019 14:30

E. Dam (KNVB)

IJFC is weer een plaats gestegen op de ranglijst en staat op een gedeelde tweede plaats en is ook twee punten ingelopen op Loosdrecht, dat met 1-1 gelijk speelde tegen Geinoord.

Het was zeker niet de beste wedstrijd van het seizoen, maar de manier waarop de verdediging van IJFC vrijwel geen kans weg gaf, tegen een aantal handige aanvallers van Waterwijk, maakte indruk.

IJFC startte met de volgende formatie : Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Jeffrey Stigter, Davey van de Snoek, Stefan de Wit, Ruben van Rooijen, Stijn de Bie ( 81 Erwin van Soolingen), Ruben van Rooijen, Jelle Eissens, Nino Poeketi ( 68 Traves Wright), Luciano Poeketi en Tim van de Brugge.

Het eerste kwartier begon aan IJFC kant wat onrustig. Veel balverlies en foute passes en Waterwijk begon iets feller dan IJFC. Toch was de eerste grote kans voor IJFC. Luciano Poeketi speelde zich knap vrij op links en gaf een strakke voorzet op zijn broertje Nino. Nino kwam net een teenlengte tekort om de bal in te tikken. Na een kwartier nam IJFC het initiatief over, maar dat resulteerde nog niet in echt grote kansen. In de 22e minuut een perfecte corner van Ruben van Rooijen, weer een basisplaats na wekenlang blessureleed en speelde de hele wedstrijd. De corner schampte het hoofd van Davey van de Snoek en ging via het been van de goed spelende Stefan de Wit net naast.

Twee minuten later stoomde Stefan de Wit opnieuw op, passeerde drie tegenstanders en kwam via de kluts alleen voor keeper Hermans, zijn schot werd gepakt door de keeper. In de 27e minuut het moment voor Tim van de Brugge. Zijn voorzet werd door een verdediger met de hand tegen gehouden en de uitstekend leidende scheidsrechter Dam uit Alkmaar kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Tim ging zelf achter de bal staan en stuurde de keeper naar de verkeerde kant 1-0. Dat was meteen het sein om nog meer druk te zetten. Drie minuten later een goede actie van Nino Poeketi, maar die werd aan de zijkant, randje strafschopgebied, aangetikt. Ruben van Rooijen nam de vrije bal en schoot de bal met een fantastisch draai in één keer in de bovenhoek. Een wereldgoal en een staande ovatie op de tribune. 2-0. Het elftal van week , JO 10-2, moedigde de spelers van de eerste minuut tot de laatste minuut aan… geweldig. Rust 2-0.

IJFC ging na de rust op zoek naar de bevrijdende derde treffer. Jelle Eissens veroverde de bal en ging als een speer richting de goal van Waterwijk. Van zo’n 25 meter schoot Jelle de bal geplaatst en hard op de bovenkant van de lat. Toch was het Waterwijk die uit het niets scoorde. Op de rand van het strafschopgebied, kon een vrijstaande aanvaller vol uithalen en de bal verdween via de binnenkant van de paal in het doel. Even een kleine tegenvaller. Toch creëerde IJFC nog een aantal prima aanvallen. Tim van de Brugge speelde zich prima vrij en liet een goed schot los, de keeper kon de bal niet vasthouden, maar Luciano Poeketi kwam net te laat om de rebound af te maken. Enkele minuten later een gevaarlijke uitbraak van Waterwijk, maar ten koste van een gele kaart kon Stefan de Wit met een slimme overtreding redding brengen. In de 77e minuut een uitstekende actie van invaller Traves Wright. Traves viel weer uitstekend in. Hij ging goed door op een dieptebal, zijn schot werd net geblokt. De rebound kwam bij Luciano Poeketi terecht, die zich niet bedacht en meteen uithaalde, het schot dreigde voorlangs te gaan en Jelle Eissens kon er niet bij. Pech voor IJFC. Waterwijk ging alles op alles zetten, maar de verdediging van IJFC met Gerben Renes, Jeffrey Stigter Davey van de Snoek en Stefan de Wit gaf geen krimp. In de 94e minuut nog een gevaarlijke corner voor Waterwijk, maar de goed geconcentreerd keepende Mike Maaswinkel torende boven iedereen uit en pakte de bal klemvast uit de lucht. In de 95e minuut floot scheidsrechter Dam voor het einde van de wedstrijd. Uitslag 2-1

Het team van de week, JO 10-2 kwam de kleedkamer in om high fives te geven en zong het clublied gezellig mee.

IJFC trainer Patrick Hilhorst gaf de ploeg na afloop nog een compliment. Ook de mindere wedstrijden omzetten naar winst, de rust bewaren en dat de kracht van het team ook door de breedte van de selectie komt. Het maakt niet meer uit wie er speelt of invalt, het elftal blijft op sterkte.

Volgende week gaan de mannen van Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra naar Maarssen. Maarssen heeft een technisch sterk team, staat gelijk met IJFC op 19 punten en heeft zich dit seizoen weer behoorlijk versterkt met veel aankopen o.a. oud IJFC spelers Michael Ballo en Chris Resida, die van Montfoort overkwamen. De wedstrijd begin om 14.30 uur. We hopen dat het IJFC legioen het team weer flink aan komt moedigen.