Geinoord Nieuwegein 1

2e klasse B

19 oktober 2019 14:30

T. van Waveren (KNVB)

IJFC heeft zijn tweede streekderby achter elkaar gewonnen. Vorige werd JSV verslagen. Zaterdag was het Geinoord dat aan de zegekar werd gebonden. Dit leverde de derde overwinning op rij op en daarmee neemt IJFC afstand van de onderste plaatsen en nestelt zich inmiddels  knap op de vierde plaats. Grote man van de wedstrijd was Jelle Eissens, met twee prachtige doelpunten, maar dit was opnieuw een uitstekende teamprestatie. IJFC voetbalde beter dan Geinoord en de overwinning was meer dan verdiend.. De vreugde was groot na afloop en het “ blauw wit” klonk weer luid door de catacomben van de kleedruimtes.

IJFC startte in de volgende formatie :  Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Jeffrey Stigter, Davey van der Snoek ( 75 Stefan de Wit ), Joël Steiginga ( 52 Youri de Kruijf ), Stijn de Bie (76 Kaj Hendriksen), Luciano Poeketi, Jelle Eissens, Tim van der Brugge, Nino Poeketi en Robin Dambruck.

Op een vol sportpark Groenvliet ( ruim 500 toeschouwers) was de spanning in het begin goed te merken. Beide ploegen gaven elkaar weinig ruimte om te voetballen. De eerste kans was voor IJFC. Stijn de Bie leverde een perfecte dieptebal op Tim van der Brugge, Tim gooide de bal scherp voor de goal en via de kluts van een aantal Geinoord verdedigers kwam de bal bijna voor de voeten van de balvaste en vrijstaande Luciano Poeketi, maar helaas ging de bal voorlangs. Vier minuten later schoot Tim van der Brugge keihard op de vuisten van Dario Ruscaa. In de 18e minuut een goede kopbal voor Geinoord, net naast de goal. Drie minuten later een goede sliding van Joël Steiginga, hij speelde Stijn de Bie aan, die op zijn beurt Nino Poeketi aanspeelde. Nino haalde vol uit en de bal spatte op de lat uiteen. Opnieuw was het Nino Poeketi , na een goede ingreep en pass van Gerben Renes, die na een dribbel een hard schot afleverde, net over. De verdediging van IJFC met in het centrum , Davey van de Snoek en Jeffrey Stigter en aan de zijkant Gerben Renes en Joël Steiginga, gaf geen kans weg. Jelle Eissens, weer een positie doorgeschoven, liep overal en was vaak goed aanspeelbaar.

Opnieuw was het IJFC dat een goede kans creërde, via een one touch aanval waar Tim van der Brugge, Jelle Eissens, Joël Steiginga en Nino Poeketi waren betrokken. In de 43e minuut toch nog een kans voor Geinoord, maar Mike Maaswinkel verkleinde zijn goal goed en het schot ging over de goal.

In de 44e minuut een tegenslag voor Geinoord. Stijn de Bie gaf een schitterende pass over de verdediging van Geinoord heen, Tim van der Brugge dreigde alleen op de keeper af te gaan, maar Tobias Elmensdorp dacht daar anders over. Hij pakte de bal met twee handen uit de lucht en ontnam IJFC daarmee een doelrijpe kans. De uitstekend leidende scheidsrechter Tony van Waveren kon niet anders dan de rode kaart trekken. Hierdoor kwam Geinoord met tien spelers te staan. Rust 0-0

IJFC moest al snel wisselen. Youri de Kruijf kwam in het veld voor de geblesseerde Joël Steiginga. Hierdoor ging de snelle Robin Dambruck van linksbuiten naar linksachter. IJFC hield een veldmeerderheid en tegen tien man valt het niet altijd mee. Het team bleef geconcentreerd spelen. In de 56e een geweldige crosspass van Robin Dambruck op Gerben Renes, Gerben speelde meteen de bal door op Tim van der Brugge. Tim behield het overzicht en gaf een prachtige voorzet op de inlopende Luciano Poeketi, die de bal nog iets raakte, maar de bal net voorlangs zag gaan. Opnieuw kwam IJFC goed door. Jelle Eissens speelde Youri de Kruijf goed aan, die met een behendige actie zijn directe tegenstander uitspeelde en een strakke voorzet gaf, zowel Nino Poeketi als Tim van der Brugge kwamen een teenlengte tekort. In de 65e minuut viel dan eindelijk de verdiende treffer voor IJFC.  Luciano Poeketi zette goed druk, maar de slimme Jelle Eissens onderschepte een breedte bal van de Geinoord verdediging en dribbelde met volle snelheid alleen op keeper Ruscaa af. Met een hard schot in de verre hoek, scoorde Jelle de 1-0 voor IJFC.

Geinoord probeerde geforceerd de gelijkmaker te scoren maar de verdediging van IJFC gaf geen krimp. IJFC bleef gevaarlijk . Tim van der Brugge zette Youri de Kruijf alleen voor de keeper, schot gered door de keeper.

In de 75e minuut vergrote IJFC de marge op twee doelpunten. Nino Poeketi behield het overzicht, kapte zijn tegenstander knap uit en leverde een fantastische voorzet af op de vrijstaande Jelle Eissens. Jelle nam de bal in één keer op zijn schoen en liet het net bollen. Een schitterende goal.

Invaller Kaj Hendriksen ( net 17) liet meteen zijn kwaliteit en talent zien. Hij werd goed aangespeeld door Stefan de Wit en Kaj tikte de bal beheerst door op Tim van der Brugge, die alleen voor de keeper kwam, helaas buitenspel.

In de 86e minuut nog even een technisch hoogstandje van Youri de Kruijf, hij zette twee verdedigers op het verkeerde been en liet een goede voorzet los op Luciano Poeketi, Luciano schoot goed in, maar zijn schot ging net in het zijnet. Twee minuten voor tijd kwam IJFC nog goed weg. Een streep van Robert Maat kwam keihard op de lat terecht. Mike Maaswinkel zat daar overigens goed bij.

In de laatste minuut nog een hoogtepunt in de wedstrijd. Voor de tribune maakte good old Gerben Renes, nog een functionele Zidane actie. Dat bracht op de bomvolle tribune nog een groot applaus teweeg.

In de 93e minuut floot scheidsrechter van Waveren af.  IJFC had drie punten in de pocket en daar was iedereen heel blij mee. Aanstaande dinsdag speelt IJFC om 20.15 uur voor de beker in Blaricum op het veld van BVV tegen AH uit Huizen. Aanstaande zaterdag speelt IJFC uit bij BFC in Bussum om 15 uur. De spelers / supportersbus vertrekt om 13 uur van Sportpark Groenvliet.