Benschop 1

2e klasse B

2 november 2019 14:30

F.M. Tol (KNVB)

In een matige wedstrijd, met veel publiek, speelde IJFC niet zijn beste en gelukkigste wedstrijd van het seizoen. Na 4 minuten scoorde Benschop de 0-1, maar het lukte IJFC niet om een goal te maken tegen het stugge en sterk verdedigende Benschop. Kansen kreeg IJFC wel degelijk, maar keeper

Mitchel van Oort keepte de wedstrijd van zijn leven.

IJFC startte in de volgende formatie: Mike Maaswinkel, Gerben Renes (79 Robin van de Wijngaard), Davey van der Snoek, Jeffrey Stigter, Robin Dambruck, Stijn de Bie, Jelle Eissens, Erwin van Soolingen, Traves Wright (79 Stefan de Wit) en Tim van der Brugge (66 Nino Poeketi).

Het venijn zat hem deze wedstrijd niet in de staart, maar in de 4e minuut…. Martijn de With, profiteerde slim van een twijfel in de verdediging en keeper Mike Maaswinkel dacht aan buitenspel en hield in, kopte de bal over Mike Maaswinkel in het doel. Op zich nog niets aan de hand en voldoende tijd om de wedstrijd weer in evenwicht te brengen. De wedstrijd was erg onrustig, beide ploegen gaven elkaar weinig ruimte om te voetballen en er werd slordig gespeeld.

In de 22e minuut een vrije bal van Stijn de Bie die goed ingekopt werd door Gerben Renes, net naast. Een minuut later moest Mike Maaswinkel redding brengen bij een vrije bal die door de muur ging. Na een uitval van Benschop, met een schot naast, speelde Luciano Poeketi zichzelf uitstekend vrij en zette Tim van der Brugge alleen voor keeper van Oort. Die bleef goed staan en daardoor schoot Tim tegen hem aan.

In de 32e minuut opnieuw een grote kans voor Tim van der Brugge. Na een goede aanval van IJFC kreeg Jelle Eissens de bal. Jelle behield het overzicht en legde de bal panklaar voor Tim van der Brugge. Opnieuw vrij voor de keeper. Ook dit schot werd gepareerd. De laatste kans in de eerste helft was opnieuw voor IJFC. Traves Wright stuurde Jelle Eissens de diepte in. Schuin voor de goal had Jelle een prima schietkans, maar dacht de bal verrassend terug te leggen op de inlopende Tim van der Brugge, maar de bal werd gered. RUST 0-1

De tweede helft werd eenrichtingsverkeer. Benschop leunde achterover en maakte de wedstrijd een beetje dood door veel “blessures” en slim en stug te verdedigen. IJFC was niet bij machte om te scoren. De eerste kans was voor Jelle Eissens, na een goede voorzet van Luciano Poeketi, maar zijn schot werd net geblokt. In de 58e minuut een schitterende passeeractie van Luciano Poeketi en hij zette Jelle Eissens alleen voor keeper van Oort. Van Oort gooide zich met veel risico voor de bal, maar voorkwam daarmee wel de gelijkmaker. 73 Opnieuw een misverstand in de verdediging, maar Mike Maaswinkel wist met twee miraculeuze reddingen achter elkaar een tweede goal te voorkomen.

In de 87e dacht IJFC toch nog de gelijkmaker te maken, maar de kopbal van Davey Snoek na een prachtige voorzet van Stefan de Wit, werd uit de bovenhoek getikt door de keeper. In de 95e minuut, floot de prima leidende Frank Tol voor het einde van de wedstrijd.

De Benschopsupporters door het dolle heen, want dit was een belangrijke overwinning om een stukje van de onderste plaatsen af te komen. Voor IJFC een grote teleurstelling. De stilte in de kleedkamer na afloop, zei voldoende. Teleurstelling over de uitslag en het vertoonde spel. Zo zie je dat streekderby’s altijd aparte wedstrijden blijven. Het team van Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra heeft een hele week om de teleurstelling weg te trainen en de ploeg weer scherp te krijgen tegen de Meern volgende week zaterdag. Kwaliteit zit er voldoende in het team, maar soms zit het even tegen. Volgende week weer een nieuwe kans om deze kater weg te spelen. Aftrap 14.30 uur in de Meern.