IJFC geeft voorsprong uit handen BFC - IJFC 3-3

BFC 1

3 - 3

2e klasse B

26 oktober 2019 15:00

In een spectaculaire wedstrijd, waar de neutrale supporter de grote winnaar was, heeft IJFC een voorsprong van 2-0 en 3-1 uit handen laten glippen. Uiteraard was er na afloop nog voldoende om over na te praten. Met name de gelijkmaker was een duidelijk buitenspel geval, het spel van IJFC was in de eerste helft prima, de tweede helft had het team van Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra het af moeten maken, maar kwam IJFC ook nog goed weg toen BFC bij een 3-3 stand nog tegen de onderkant van de lat schoot.

Uiteindelijk was de uitslag na twee keer drie kwartier terecht.

IJFC startte in de volgende formatie:  Mike Maaswinkel,  Gerben Renes (81 Joël Steiginga), Jeffrey Stigter, Davey van der Snoek, Robin Dambruck, Stijn de Bie, Erwin van Soolingen (80 Stefan de Wit) , Luciano Poeketi, Jelle Eissens, Traves Wright en Tim van de Brugge.

IJFC speelde zonder Nino Poeketi ( griep) , ook Ruben van Rooijen en Maikel van de Linden zijn nog geblesseerd, maar zijn inmiddels weer in training. Erwin van Soolingen keerde weer terug in de basis en speelde een uitstekende wedstrijd.

Vanaf de eerste minuut golfde het spel heen en weer. Dat resulteerde direct in een kans  voor IJFC en de aanval daarna voor BFC. Drie minuten later kon de grote IJFC aanhang juichen. Erwin van Soolingen speelde Jelle Eissens slim de diepte in. Jelle gaf een strakke voorzet, maar de bal werd in eerste instantie weggewerkt, maar kwam voor de voeten van Stijn de Bie terecht. Stijn haalde van 20 meter vol uit en de bal verdween strak in de kruising. 0-1 voor IJFC. Twee minuten later veerde de IJFC supporters opnieuw op. Jelle Eissens werd opnieuw weggestuurd door Erwin van Soolingen, schuin voor de goal schoot Jelle in de verre hoek, met veel moeite tikte de keeper de bal net naast de paal.

IJFC bleef druk houden. In de 10e minuut een terugspeelbal op de keeper van BFC, de zeer actieve en goed spelende Traves Wright zette goed druk, waardoor de keeper de bal in de schoenen schoof van Jelle Eissens. Dit buitenkansje liet Jelle niet liggen en schoot de 0-2 binnen.

In de 20e minuut een cornerbal voor IJFC genomen door Robin Dambruck. Gerben Renes schampte de bal , de bal werd nog voor de lijn weggehaald, maar het was Jelle Eissens die de rebound inschoot, maar de bal werd meteen weggewerkt door de verdediging van BFC. Uit deze snelle counter kwam nummer 10 aan de bal. Hij speelde op snelheid twee verdedigers uit en schoot in de verre hoek 1-2.  Een tegenvaller voor IJFC. IJFC pakte de wedstrijd meteen weer op en creëerde opnieuw een cornerbal door Luciano Poeketi. Opnieuw Robin Dambruck achter de bal, de corner kwam op het hoofd van Traves Wright terecht, die hoog boven iedereen uit torende en met een ferme kopbal de keeper verschalkte 1-3.

IJFC moest alert blijven. Zeker als nummer tien aan de bal was, ontstond er gevaar. In de 39e minuut een prachtige crosspass van Robin Dambruck op Traves Wrigth. Traves kon de bal met de punt van zijn schoen verlengen, prachtige redding van de keeper. IJFC kreeg nog twee grote kansen op de 4-1 via Jelle Eissens en Tim van de Brugge, maar hun schoten werden gepakt door de keeper. RUST 1-3

De tweede helft was nog meer een open wedstrijd. In de 54e minuut de eerste echte grote kans voor IJFC. Traves Wright kreeg de bal aangespeeld van Luciano Poeketi, met een man in zijn rug, hij draaide daar perfect uit en opende op Tim van de Brugge. Tim ging door tot de achterlijn en gaf een goede voorzet richting de goed doorgelopen laatste man Jeffrey Stigter. Redding keeper die de bal met zijn vingertoppen weg kon tikken. In de 59e minuut kroop BFC twee keer door het oog van de naald. Eerst een uitstekende steekbal van Luciano Poeketi op Stijn de Bie, Stijn tikte de bal buitenkant schoen op Tim van de Brugge, de voorzet van Tim kwam op het hoofd van Traves Wright en doorgekopt door Erwin van Soolingen. De keeper redde miraculeus en tikte de bal corner. De corner werd centimeters over de lat gekopt door Davey van de Snoek. Twee minuten later de aansluitingstreffer. Opnieuw was het nummer tien, de plaaggeest voor IJFC, die langs drie verdedigers slalomde en Mike Maaswinkel kansloos liet in de verre hoek 2-3. Zo werd het ineens toch nog spannend. IJFC probeerde orde op zaken te stellen, maar vergat te scoren. Dat deed BFC dus wel. Volgens velen duidelijk in buitenspelpositie, terwijl de scheidsrechter op grote afstand stond en de goal toch goed keurde. IJFC had in dit geval pech dat er geen VAR was. 3-3.

Vier minuten later kwam IJFC heel goed weg, toen opnieuw de nummer tien langs enkele IJFC-ers dribbelde en de bal onderkant lat schoot. Geluk voor IJFC.

Invaller Joël Steiginga viel prima in en hield de nummer tien goed in bedwang. IJFC ging de aanval zoeken om een winnende goal te forceren. In de 87e minuut een goede aanval van IJFC via Jelle Eissens, Luciano Poeketi en Tim van der Brugge, opnieuw stond de uitstekende keeper in de weg. Een minuut later een overtreding op Traves Wright op de rand van het strafschopgebied. Stijn de Bie liet een geweldig pegel los, richting de kruising, maar de keepers pakte de bal katachtig uit de bovenhoek en in de laatste minuut redde de keeper opnieuw met een safe, na een goed schot van Luciano Poeketi. Eindstand 3-3. Achteraf dus een terechte uitslag en een mooie wedstrijd om te kijken.

IJFC staat inmiddels op een keurige 4e plaats. Dat mag gerust een verrassing heten, nadat het team na twee wedstrijden nog op de onderste plaats stond.

Volgende week de streekderby thuis tegen Benschop. Dat blijven altijd wedstrijden op zich. Benschop heeft ook een moeilijke start gehad en staat met 4 punten op de 12e plaats. Er wordt uiteraard veel publiek verwacht en we hopen dat veel IJFC supporters het team komen ondersteunen. Aftrap om 14.30 uur.