IJFC en asc Nieuwland delen de punten 1-1

Nieuwland ASC 1

2e klasse B

14 december 2019 14:30

E. (Eric) van der Vaart

In een matige wedstrijd onder erbarmelijke omstandigheden hebben IJFC en Nieuwland de punten gedeeld. Zware storm, regen en hagel zorgden ervoor dat veel ballen niet aankwamen en omdat beide ploegen elkaar weinig ruimte gaven om vrijuit te voetballen, werd de strijd veelal op het middenveld uitgevochten. De verdediging van IJFC met een uitstekend verdedigend centrum, Jeffrey Stigter en Davey van de Snoek en beide backs Stefan de Wit en de weer herstelde Marc van der Klij gaven vrijwel geen kans weg. Koen Bergsma maakte zijn officiële competitie debuut in het eerste elftal en deed dat uitstekend. Koen was zelf wat kritisch over de gelijkmaker, maar mag zeker terugkijken op een prima wedstrijd.

Gerben Renes (vrijdag getrouwd) en Mike Maaswinkel (geschorst) waren afwezig. Daarnaast waren Traves Wright en Erwin van Soolingen nog niet fit genoeg om te starten.

IJFC startte met de volgende opstelling:  Koen Bergsma, Stefan de Wit, Davey van de Snoek, Jeffrey Stigter, Marc van der Klij (67 Robin Dambruck), Stijn de Bie, Ruben van Rooijen, Nino Poeketi (38  Traves Wright), Jelle Eissens, Luciano Poeketi en Tim van der Brugge (65 Erwin van Soolingen).

Vanaf de eerste minuut gaven de beide teams elkaar weinig ruimte en ontstonden er vrijwel geen kansen aan beide kanten. Een enkel verdwaald schot werd door de keepers gepakt. Tot de 28e minuut. Stefan de Wit gaf een prachtig pass langs de lijn op de diepgaande Luciano Poeketi, Luciano behield uitstekend het overzicht en gaf een haarscherpe voorzet op Nino Poeketi. Met een strak en bekeken schot, schoot Nino de bal beheerst in 1-0 voor IJFC.

Vier minuten later kwam IJFC goed weg. Een dieptebal op de spits van Nieuwland, werd gered door de goed uit zijn goal komende Koen Bergsma. De bal werd op de middenlijn opgevangen door een speler van Nieuwland, die met een dropkick meteen uithaalde. Koen sprintte snel terug, maar zag dat de bal over het doel verdween. In de 41e minuut dan toch de verdiende gelijkmaker. Een vrije bal voor asc Nieuwland op achtien meter van de goal. Koen Bergsma had een muur gezet, maar via de handen van Koen verdween de bal helaas in het net. Een ongelukkig moment. 1-1 Rust

De tweede helft was gelijk aan de eerste helft ( twee strijdende teams), maar begon het ook nog meer te waaien en te hagelen. De eerste grote kans was voor asc Nieuwland. In de 56e minuut stond de spits van Nieuwland plotseling oog in oog met Koen Bergsma. Koen reageerde katachtig en haalde de bal van de schoen van de tegenstander. Uitstekende redding. In de 65e minuut een goede aanval van IJFC. Marc van der Klij stoomde goed op en gaf een prachtige pass op Tim van de Brugge. Tim haalde vol uit, maar de keeper pareerde uitstekend. Enkele minuten later opnieuw een kans voor IJFC. Een schitterende actie van Luciano Poeketi, speelde zich goed vrij en gaf een loepzuivere voorzet op de vrijlopende Robin Dambruck. Robin nam de bal in één keer op zijn schoen, maar opnieuw een redding van de keeper. Drie minuten voor tijd nog een vrije bal op 25 meter van de goal. Stijn de Bie liet een streep los, maar de bal verdween enkele centimeters naast de goal. Een minuut later opnieuw een kans voor IJFC. Robin Dambruck speelde zich slim vrij en gaf een goede voorzet op Traves Wright, Traves kon de bal net niet vol genoeg raken.

In de 92e floot de uitstekende leidende scheidsrechter E van der Vaart af voor het einde van de wedstrijd. Hij deed deze sportieve wedstrijd af zonder kaarten, een compliment waard. Beide clubs waren het overeens dat 1-1 de juiste verhouding weergaf.

Dit was de laatste wedstrijd voor de winterstop. Het team staat op dit moment op een keurige 5e plaats, slechts 5 punten achter op de koplopers Maarssen en Loosdrecht ( de eerstvolgende tegenstander). De mannen van Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra krijgen even een paar weken rust (hebben onafgebroken getraind en gespeeld vanaf 1 augustus). IJFC speelt op 4-1-2020 de traditionele nieuwjaarswedstrijd tegen oud IJFC (het elftal van 2009). Het weekend van 10-1-2020 t/m 13-1-2020 gaat de selectie op trainingskamp naar Lissabon in Portugal. Daar hebben ze naast een strandtraining, een rondleiding in het stadion van Benfica en wordt er een competitiewedstrijd van Benfica bezocht. Op 18-1-2020 speelt IJFC thuis tegen Lopik en op 25-1-2020 is de eerste competitiewedstrijd tegen Loosdrecht uit.

De selectiespelers en staf wensen alle supporters en IJFC-ers hele gezellige feestdagen en een sportief en fantastisch 2020.