1 - 4

2e klasse B

8 februari 2020 14:30

IJFC verslaat Geinoord met 1-4

IJFC heeft eindelijk loon naar werken gekregen. Na een paar ongelukkige en onverdiende nederlagen, mocht het team van Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra genieten van een zeer verdiende en overtuigende overwinning op streekgenoot Geinoord.

De eerste tien minuten was nog even aftasten, maar daarna nam IJFC het initiatief en kwam Geinoord geen moment meer in de wedstrijd. Vooral de snelheid van IJFC was een gevaarlijk wapen en achterin stonden de veldheren Jeffrey Stigter en Davey van de Snoek, die de voorhoede van Geinoord vrijwel onschadelijk maakte. Trainer Patrick Hilhorst moest voor de wedstrijd nog even schuiven met zijn opstelling, want Erwin van Soolingen en Marc van de Klij

(blessure) konden niet spelen en Nino Poeketi  ( nog wat na-verschijnselen van de griep), begon op de bank. Dwight Vlijter maakte zijn comeback in het eerste, na een onwennige eerste helft, herstelde hij zich prima in de tweede helft.

IJFC startte in de volgende formatie: Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Davey vd Snoek, Jeffrey Stigter, Dwight Vlijter, Ruben van Rooijen, Stijn de Bie (72 Nino Poeketi) , Jelle Eissens, Youri de Kruijf (79 Robin van Wijngaarden) , Luciano Poeketi (79 Maikel vd Linden) en Tim van de Brugge.

De streekderby’s blijven altijd bijzondere wedstrijden. Voor IJFC was het belangrijk om de punten mee te nemen om in het linkerrijtje te blijven, voor Geinoord waren de punten belangrijk in de strijd tegen degradatie. Zoals gezegd waren de eerste tien minuten duidelijk aftasten. Dat resulteerde nog wel in een grote kans voor IJFC na een prachtige aanval via Youri de Kruijf , Luciano Poeketi en Jelle Eissens. Het schot van Jelle werd net geblokt door een verdediger. In de dertiende minuut konden de vele  IJFC supporters voor de eerste keer juichen. Gerben Renes opende perfect op de diepgaande en snelle Tim van de Brugge, Tim kapte de bal slim terug en gaf een prachtige voorzet op de inlopende en weer uitstekend spelende Luciano Poeketi. Met een ferme kopstoot passeerde hij de Geinoord keeper. 0-1 IJFC overliep Geinoord vanaf dat moment. Jelle Eissens, Youri de Kruijf Luciano Poeketi en Tim vd Brugge waren een voortdurende plaag voor de verdediging van Geinoord, terwijl het middenveld van IJFC met Ruben van Rooijen en Stijn de Bie de touwtjes stevig in handen hielden en daarnaast strooiden met goede passes.

In de 25 minuut verwerkte de keeper van Geinooord een terugspeelbal verkeerd, onder druk gezet doot Youri de Kruijf. Zijn trap kwam in de voeten van Luciano Poeketi en van buiten het starfschopgebied krulde Luciano de bal subiel in de hoek 0-2. Enkele minuten later sprintte Jelle Eissens, al la Usain Bolt , langs zijn tegenstander… hij begon twee meter achter de verdediger, maar sprintte er ruimschoots langs. Jelle behield het overzicht, gunde Luciano Poeketi de kans, maar een verdediger van Geinoord redde met de punt van zijn schoen. In de 31e minuut de enige echte kans voor Geinoord en die vloog er meteen in. Een goed uitgespeelde aanval werd onhoudbaar ingeschoten door Timo Meerding:  1-2. Het was even schrikken, maar IJFC bleef goed voetballen en creëerde volop kansen: Eerst kwam Tim vd Brugge alleen voor de keeper, na goed doorkoppen van Luciano Poeketi, redding keeper. Een goed schot van Jelle Eissens, na een mooie pass van Ruben van Rooijen, schot net naast. In de 44e minuut een fantastische pass van Stijn de Bie op de diepgaande Youri de Kruijf, Youri nam de bal ineen keer uit de lucht mee met een technisch hoogstandje, sneedt slim langs zijn tegenstander en schoof de bal, alleen voor de keeper, beheerst in de hoek 1-3. RUST

In de tweede helft ging IJFC door waar het gebleven was en dat resulteerde direct al in een grote kans voor Luciano Poeketi, na een goede pass van Jelle Eissens. Het schot van Luciano werd uitstekend gered.

Tim van de Brugge snelde opnieuw langs zijn tegenstander, maar werd onregelementair onderuit gehaald. Ruben van Rooijen, speelde weer een uitstekende wedstrijd, draaide de bal met hoge snelheid naar de tweede paal. De bal verdween rechtstreeks in de goal. Een schitterende goal 1-4.  Enkele minuten later opnieuw een dieptebal van Gerben Renes op Tim van de Brugge. Tim ging op volle snelheid langs de lijn en gaf een puntgave voorzet op Your de Kruijf. Youri knalde de bal in één keer op de goal, maar de keeper was alert.  Ook keeper Mike Maaswinkel moest zich even laten gelden, maar met een katachtig reactie pakte Mike de hoge voorzet klemvast. Uitstekende redding.

IJFC gaf iets minder druk, maar creëerde nog steeds kansen. Luciano Poeketi slaomde tussen twee verdedigers door en legde de bal slim terug op Jelle Eissens. Jelle haalde verwoestend uit, maar zijn schot werd net geblokt.

IJFC had met iets meer lef en geluk  een grotere voorsprong kunnen behalen. In de 85e minuut nog een mooie kans voor invaller Robin van de Wijngaarden. Jelle Eissens veroverde de bal en speelde direct Tim van de Brugge aan, Tim gaf een strakke voorzet, maar Robin van de Wijngaarden kwam een teenlengte tekort om te scoren.

In de 92e minuut floot de prima leidende scheidsrechter Vriesenga voor het eindsignaal. Met blije en vrolijke gezichten werden de spelers onthaald door de supporters. Na een korte en tevreden speech van trainer Patrick Hilhorst en de mededeling van Jitse Boonstra, dat hij volgend jaar Patrick van Oort als assistent heeft, klonk het “ Blauw wit “ weer ouderwets en enorm hard in de kleedkamer. Een geweldige teamoverwinning en dat smaakt naar meer.

Volgende week opnieuw een streekderby, maar dan tegen JSV Nieuwegein. Ook dat wordt weer een speciale wedstrijd met veel publiek. We hopen dat de trouwe IJFC supporters het team weer aan komen moedigen. De aanvang is 14.30 uur.