Totale offday IJFC zorgt voor 7-1 nederlaag tegen Delta Sports

Delta Sports '95 FC 1

7 - 1

2e klasse B

21 september 2019 15:00

IJFC heeft zaterdag een lesje gekregen in effectiviteit. Van de 9 kansen schoot Delta Sports er 7 binnen. Na een uitstekende voorbereiding en een redelijk begin van de wedstrijd, liep de wedstrijd uiteindelijk  uit op een grote en onverwachte teleurstelling.

IJFC startte in de volgende formatie: Mike Maaswinkel, Joël Steiginga, Jeffrey Stigter, Stefan de Wit ( 66 Dwijght Vlijter), Marc van der Klij, Erwin van Soolingen (38 Gerben Renes), Stijn de Bie, Jelle Eissens, Nino Poeketi, Travis Wright en Luciano Poeketi.

De eerste tegenslag was het ontbreken van Ruben van Rooijen. Een hamstringblessure hield hem aan de kant. Daarnaast haakte Youri de Kruif ook net voor de wedstrijd af. Daarnaast begon de wedstrijd ruim drie kwartier later, omdat de scheidsrechter van het tweede elftal drie kwartier te laat was. Kortom, de voorbereiding was niet optimaal. Neemt niet weg dat IJFC echt niet verkeerd startte en zeker niet de mindere was van Delta Sports. De eerste grote kans was zelfs voor IJFC. In de 13e minuut een uitstekende aanval van IJFC. Marc van der Klij bracht Stijn de Bie in stelling, Stijn haalde goed uit, maar zijn schot verdween rakelings langs de paal.

Een minuut later lag de bal in het net van IJFC. Een lage corner verdween via de schoen van Jelle Eissens tegen de hak van Stefan de Wit in het eigen doel. Hoeveel pech moet je hebben. IJFC was meteen wat van slag, want binnen tien minuten liep Delta Sports uit naar 3-0, door eenvoudig balverlies en slecht verdedigen, maar bij de 3e goal ging er een overtreding op Nino Poeketi aan vooraf. In de 38e minuut raakte IJFC ook nog Erwin van Soolingen kwijt met een blessure. Een pittige overtreding op Erwin werd niet bestraft door de scheidsrechter.

IJFC herstelde iets en Joël Steigina ontving een goede dieptebal van Gerben Renes, maar had pech, dat een hard schot gered werd door de keeper. Toch was het opnieuw Delta Sports dat een minuut later weer kon juichen, nadat er niet ingegrepen werd. 4-0.

Rust

IJFC legde zich niet neer bij een grote nederlaag en nam meteen het initiatief. Dat resulteerde in een goede actie van Nino Poeketi, zijn schot werd opnieuw gered door de keeper. IJFC probeerde een tegengoal te forceren, maar in plaats van zelf te scoren, was het opnieuw Delta Sports dat scoorde. Stefan de Wit zag door de felle zon de bal niet goed aankomen en ging onder de bal door, de spits maakte graag gebruik van dit buitenkansje 5-0.

Daarna deed ook de scheidsrechter nog een duit in het zakje door de assistent van IJFC twee keer te laten staan, waardoor er opnieuw een goal viel. 6-0. In de 70e minuut scoorde IJFC toch nog tegen. Marc van der Klij speelde Stijn de Bie die vol uithaalde en in de verre hoek scoorde 6-1. Ook de 7-1 zat een flink buitenspelluchtje aan, maar opnieuw liet scheidsrechter Belkaraoula de assistent staan. Beetje vreemd vonden ook de Delta supporters.

IJFC creërde nog wel een aantal kansen via een kopbal van Nino Poeketi op de lat (uitstekende voorzet Gerben Renes), een schot van dezelfde Nino Poeketi nadat hij twee man passeerde, een goed schot van Travis Wright, alleen voor de keeper, welke uitstekend gestopt werd door de keeper en nog een goed schot van Jelle Eissens, net over.

Na 90 minuten floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Een teleurstellende start van IJFC. Het team van Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra staat weer met twee benen op de grond. Zoals aangegeven een totale offday van het hele team….maar gelukkig volgende week weer een kans op herstel. Dan speelt IJFC thuis tegen Victoria uit Hilversum. Met de steun van het IJFC legioen moet er een goed resultaat behaald kunnen worden. De spelers hebben laten zien dat ze uitstekend kunnen voetballen en wellicht met een beetje geluk gaat dat volgende week weer gebeuren. De aftrap is om half drie