IJFC wint opnieuw van JSV Nieuwegein 3-1

JSV Nieuwegein 1

2e klasse B

15 februari 2020 14:30

N. Eren (KNVB)

IJFC heeft in een matige streekderby tegen JSV Nieuwegein met 3-1 gewonnen.  De overwinning was zeker verdiend, maar IJFC heeft het zichzelf niet gemakkelijk gemaakt. Het eerste kwartier was zelfs ver onder de maat en dat leverde zelfs een achterstand op, maar daarna herstelde het team zich en knokte zich naar een overwinning. IJFC staat staat nu 6 punten achter de twee koplopers Maarssen en Loosdrecht en doet goed mee in deze loodzware 2e klasse B. Jeffrey Stigter had een begrafenis, kwam daardoor iets later en startte op de bank. Jelle Eissens nam zijn positie centraal achterin in en deed het prima. Volkan Cosgunfirat, net overgekomen van sv Papendorp, maakte zijn competitiedebuut voor IJFC met een invalbeurt en deed dat met een uitstekende assist.

IJFC startte in de volgende formatie: Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Davey van de Snoek, Jelle Eissens, Joël Steiginga (66 Dwight Vlijter ), Ruben van Rooijen, Stijn de Bie, Nino Poeketi (81 Volkan Cosgunfirat) , Youri de Kruijf ( 46 Jeffrey Stigter ), Luciano Poeketi en Tim van de Brugge.

Zoals gezegd, begon IJFC slap aan de wedstrijd. Onnodig balverlies op het middenveld, zorgde in de 2e minuut al voor de 0-1. Mike Maaswinkel pareerde de bal in eerste instantie nog, maar op de rebound van  ervaren spits Barry Zwezerijnen was hij kansloos 0-1. IJFC grossierde in foute passes en de verdediging moest alert blijven om geen tweede tegengoal te incasseren. Na een kwartier nam IJFC het initiatief over en ging beter combineren. Dat leverde direct al enkele kansen op. In de 19e minuut resulteerde dat in een prachtige gelijkmaker. Luciano Poeketi speelde zijn broer Nino vrij op links, Nino omspeelde zijn tegenstander en liet een fantastisch voorzet los op de slim inlopende Tim van de Brugge. Met een ferme diagonale kopbal scoorde Tim de gelijkmaker 1-1. IJFC ging op zoek naar de voorsprong. Youri de Kruijf dribbelde behendig langs vier verdedigers, een geweldige actie. Jammer genoeg kon hij net niet genoeg kracht zetten om de bal langs de keeper te schuiven. Deze actie had zeker meer verdiend.  Een mooie aanval van achteruit, kwam bij Stijn de Bie terecht. Met een splijtende pass zette hij Tim van de Brugge alleen voor de keeper, jammer genoeg kon Tim de bal net niet voldoende onder controle krijgen. In de 39e minuut dan eindelijk de bevrijdende 2-1. Luciano Poeketi, goed aangespeeld door Davey vd Snoek, opende goed op Ruben van Rooijen. Ruben maakte een prachtige schijnbeweging, draaide van zijn tegenstander weg en gaf een prachtig strak, schot  met zijn linker in de hoek. 2-1. Enkele minuten voor rust kwam IJFC nog goed weg met een vrije kopbal net over het doel. In de laatste minuut voor rust had Youri de Kruijf nog iets moois in gedachten. Een half hoge voorzet van Nino Poeketi, knalde Youri ineens uit de lucht… naast, maar had hij hem vol geraakt dan zou het een beauty geweest zijn. RUST 2-1

Jeffrey Stigter kwam in het veld, waardoor Jelle Eissens weer naar voren geschoven werd. Een logische wissel om het verdedigingsblok weer te herstellen. Toch was het even schrikken voor IJFC toen eerst Barry Zwezerijnen alleen voor Mike Maaswinkel kwam. Mike dook op het juiste moment op de bal en kwam als winnaar uit de strijd. Enkele minuten later moest Mike Maaswinkel opnieuw redding brengen. Een vrije bal van Michiel van der Valk, kwam onverwachts bij Thomas Fraza terecht, zijn halve omhaal werd prachtig uit de hoekt getikt door Mike Maaswinkel. Twee belangrijke reddingen. Dit was het moment van IJFC om het initiatief over te nemen en op jacht te gaan naar de 3-1. Een prachtige steekpass van Ruben van Rooijen op de diepgaande Jelle Eissens. Jelle schoot de bal buitenkant schoen, in de korte bovenhoek, helaas in het zijnet. Kort daarna was het even schrikken. Joël Steiginga was even kort onwel. Achteraf is het gelukkig meegevallen ( beetje oververmoeid en tekort aan suiker) en hij voelde zich na afloop al weer een stuk beter.

Opnieuw een goede pass van Ruben van Rooijen. Hij bereikte Tim van de Brugge. Tim zette de turbo aan en nam de bal behendig mee… met een vlammend schot probeerde hij keeper Kevin Jupijn te verschalken, maar met een beetje geluk redde de JSV goalie. Ook Luciano Poeketi liet nog even zien dat hij slimme passes kan geven, met een prachtige steekpass, bediende hij Tim vd Brugge, Tim haalde uit, maar opnieuw redde de keeper, de rebound ging net over. In de 84e minuut dan eindelijk toch de bevrijdende treffer voor IJFC. Invaller Volkan Cosgunfirat, werd goed aangespeeld door Gerben Renes. Volkan behield het overzicht en legde de bal panklaar voor de inlopende Tim van de Brugge 3-1. IJFC gaf geen kans meer weg en in de 98e minuut floot de uitstekend leidende scheidsrechter Nurettin Eren voor het einde van de wedstrijd. Hij voelde de streekderby goed aan en gaf geen onnodige kaarten.

Aanstaande donderdag staat IJFC voor een grote uitdaging. Dan speelt het om 20.00 uur in Hoorn tegen zondag Hoofdklasser HVV Hollandia. HVV Hollandia staat zelfs op de eerste plaats in de Hoofdklasse A, dus wordt een zware pot. IJFC kan wel frank en vrij spelen en in de beker kan er van alles gebeuren. Dus ook voor een kleine kans zullen de mannen van Patrick Hilhorst moeten gaan. De bus vertrekt om 17.30 uur vanaf Sportpark Groenvliet.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is op 7 maart uit tegen FC Almere om 14.00 uur ( vertrek bus om 12.00 uur ).