JSV Nieuwegein JO19-1

Hoofdklasse F

21 september 2019 12:00

Rene Schuring

Zaterdag mocht de 19.1 aantreden thuis tegen het ooit zo beruchte JSV  19.1. Echter zoals in de voorbeschouwing al beschreven is het elftal behoorlijk uit elkaar gevallen en wilden er zelfs spelers niet spelen waardoor er een keeper in het veld moest verschijnen. Eigenlijk best jammer voor je vlaggenschip van de jeugd. Dit geeft mij wel het goede gevoel dat wij bij IJFc goed aan de weg aan het timmeren zijn met een behoorlijke groep en zelfs 2 jongens van de 17.1 die beschikbaar waren om aan te sluiten.

De 19.1 Miste vandaag Luuk,Nando en Cashif met de bekende blessures en natuurlijk nog de strijdende Isay (Stay Strong!).

De volgende 11 mochten starten Damani,Rowan,Fabian,Sven,Bram,Glenn,Tijn,Mitchel,Kaj,Daan en Adnane en op de bank namen plaats Brett,Joep en Sam,Ramon van de 17.1.

De wedstrijd begon voortvarend voor IJFC door al gelijk in de 1e minuut de 1-0 te maken via Kaj. Daarna direct een gevaarlijke vrije trap welke een prooi was voor Damani. Kortom de wedstrijd was al vroeg los! In de 9e minuut een boogbal van Tijn op de diepgaande Kaj die hier natuurlijk wel raad mee wist en de 2-0 binnen schoof. Daarna kreeg de nummer 7 van Jsv een gele kaart voor een smerige overtreding. In de 18e minuut de 3-0 van Tijn na een afstandschot onderkant lat erin, het leek erop dat Daan het laatste zetje gaf maar hij gaf eerlijk toe dat de bal er al inzat. In de 28e minuut schoof Glenn  beheerst met rechts de 4-0 binnen. In de 37e minuut de Hattrick voor meneer Kaj kortom zou dit een monsteruitslag worden?

In de rust 1 wissel Brett erin voor Mitchel.

De 2e helft een wisselend IJfc wat op 2 gedachte leek te hinken.  De ene groep wilde meer en de andere groep vond het wel prima zo, daardoor kwam het 1e schot op doel pas in de 55e minuut. In de 65e minuut een wissel Sven eruit voor Joep. In de 67e minuut kreeg Kaj een gele kaart deze mocht natuurlijk niet ontbreken aan deze wat saaie 2e helft. Na 70 minuten mochten de 17.1 jongens aantreden eerst was de wissel Rowan eruit voor Ramon en daarna mocht Adnane het veld ruimen voor Sam. Deze Sam scoorde direct bij zijn debuut nadat hij de bal van een Jsv speler in zijn voeten geschoven kreeg. Het slot akkoord kwam op naam van Bram. Onze brammeke schoof de bal simpel binnen na een goede voorzet van Tijn.

Woensdag de derby thuis tegen VVIJ 19.1 om 19:00 op veld 1 Mocht u tijd over hebben zijn wij u graag langs de zijlijn!