B-junioren zaterdag, B1, 2e klasse 08 (Promotie Poule)

20 mei 2015 19:00

Mook, T.

Opstelling

Na een aantal mindere uitslagen, kwam Magreb op bezoek. De wedstrijd begon vrij laat omdat Magreb pas 10 minuten voor de eigenlijke aftrap het sportpark op kwam. De heenwedstrijd was ook al rommelig verlopen, dus we zetten het gewoon voort. Maar iedereen hielt zich er rustig onder en zo kon er gewoon afgetrapt worden.

IJFC had de overhand in het duel, maar tot echte kansen leidde dat niet en was het Magreb dat op voorsprong kwam door een corner binnen te werken. De B1 had door dat ze ondanks de achterstand beter waren en dat ze thuis niet mochten verliezen. Ze hadden dan ook maar een paar minuten nodig om de achterstand om te buigen in een voorsprong. Door goals van Ruben en Pieter stond het na ongeveer een half uur spelen 2-1 voor IJFC. Hier wilde IJFC het niet bij laten en zo was het wederom Ruben die de bal kon binnenschieten: 3-1.
Magreb gaf nog niet op en kwam vlak voor rust weer terug tot 3-2, maar kreeg vlak na de goal ook een rode kaart. Dit gaf de wedstrijd een behoorlijke wending, want in plaats van een leuk potje voetbal werd iedereen opeens bloedfanatiek.

Na even afgekoeld te zijn in de rust ging IJFC weer verder met voetballen en zette Pieter na een aantal minuten Remsly alleen voor de keeper en hij schoot de 4-2 binnen. Toen Stefan vervolgens na 20 minuten ook nog een prachtige lob over de keeper binnenschoot leek, en hoopte de trainers, het spel gespeeld.
Maar Magreb dacht daar anders over. Ze gingen wat gedurfder en harder spelen en zo stond het 5 minuten voor tijd opeens 5-4. Toch nog even de tanden op elkaar en volhouden. Dat lukte gelukkig en zo werd er in de laatste thuiswedstrijd op het hoofdveld de overwinning uit het vuur gesleept.

Komende zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Maarssen B2 in Maarssen.