Montfoort S.V.'19 JO16-2

3e klasse 5

12 oktober 2019 10:30

Ruud van Eijk

In deze editie stel ik het Team van de week aan u voor de JO16-2, met Michel van der Spoel en Jordy Vlak als het technisch hart van dit gezelschap.

Een grotendeels samengestelde groep, aan het voetbal was daar echter overigens niets van te merken, daar later meer over.

De zomerperiode zit er nu wel definitief op, oktober de maand dat de herfst zijn intrede doet, het was guur, fris en druilerig op sportpark Groenvliet. Niet de meest ideale omstandigheden voor een wedstrijd, de grasmat verkeerde daarentegen wel in top conditie, een verademing voor de verandering i.p.v. het kunstgras wat toch echt een ander spel vergt (zaalvoetbal in de buitenlucht) noem ik het gekscherend, met helaas een risico op blessures en of gewrichtsklachten.

Het publiek inclusief uw reporter (wat een strijders) die de regen trotseerden werden hiervoor rijkelijk beloond door de boys. Vanaf het beginsignaal was het IJFC dat het betere van het spel liet zien tegen het behoorlijk fysiek ingestelde Montfoort de tegenstander was een maatje te groot in vergelijking met onze jongens. Ondanks dit gegeven stonden de mannen in het blauw-wit zowel in figuurlijke als letterlijke zin hun mannetje.

Dan nu naar de wedstrijd, onder de enthousiaste leiding van Ruud van Eijk, die zoals gewoonlijk weer een prima wedstrijd floot zoals we van hem gewend zijn, zonder noemenswaardige incidenten en of overtredingen.

IJFC trad in de volgende formatie aan; Luke, Rik, Levay, Koen en Lars kregen zoals gewoonlijk de opdracht de aanvallen onschadelijk te maken en de opbouw van achteruit te verzorgen, op het middenveld Bart, Tom en Wessel. Voorin Jayden, Rens en Robin. In de wissel Ivan en Timo. In de beginfase was het krachtsverschil nog niet concreet omgezet in doelpunten, beide teams waren elkaar nog aan het aftasten. In de 12e minuut was het Wessel die de ban wist te breken met een mooie pass bediende hij Robin die op zijn beurt Rens aanspeelde deze bedacht zich geen moment en krulde de bal als een volleerd specialist prachtig over de keeper heen, goal IJFC 1-0. Niet veel later een corner die mooi ingedraaid werd een alerte verdediger van Montfoort haalde de bal net op tijd van de doellijn. In de 25e minuut een diepte bal op Rens die in stelling werd gebracht hij wist niet te profiteren van dit buitenkansje, de bal werd ternauwernood tot hoekschop verwerkt. Net voor rust, een mooie steekbal op de ijverige Jayden die de bal net te ver voor zich uitspeelde waardoor de uitgekomen keeper deze kon onderscheppen. Vijf minuten later ging Jayden wederom diep op een voorzet van Rens, 1 op 1 met de keeper wist hij deze kansrijke positie niet te benutten door het tijdig uitkomen van de goalie. In de omschakeling die hierop volgde bracht Luke een mooie redding op een afstandsschot van Montfoort. Vlak na rust een corner voor IJFC, Tom ging achter de bal staan een prima hoekschop die op de pantoffel werd genomen door Rick ook deze bal verdween hoog en onhoudbaar in de rechterbovenhoek, 2-0. Luttele minuten later was het Wesley die na een uitstekende individuele actie in de afronding niet scherp genoeg was, de bal ging over, deze prachtige solo had meer verdiend.

In de 65e minuut speelde Bart Jayden aan met een mooie steekpass, zijn inzet werd gestopt, in de rebound ging de bal er gelukkig voor hem wel in, 3-0. Montfoort hanteerde als tactiek veelvuldig de lange bal daar waar IJFC keurig opbouwde en liet zien het positie spel te beheersen, dit leverde in de 70e minuut een scrimmage voor vijandelijk doel op, de bal ging wonderbaarlijk via de achterlijn het veld uit. Tegen het einde van deze wedstrijd waarbij IJFC het spel domineerde op de helft van de tegenstander, een schot van Bart die met veel kunst en vliegwerk werd gepareerd, zijn collega aan IJFC zijde, Luke liet op zijn beurt zijn talent gelden op een van de spaarzame uitbraken van Montfoort op deze  inzet had hij een mooie safe in petto als antwoordt. Even daarvoor een ongelukkig moment voor de doelman van Montfoort deze moest na een redding voortijdig het veld geblesseerd verlaten, overigens een contrast met Luke die na zijn gespeelde wedstrijd vrolijk onder de lat ging staan bij de JO19-2. Rens had nog een mooi slotakkoord met een prachtige lob die overgetikt werd door de stand-in keeper, qua formaat helaas voor hem het tegenovergestelde dan dat van zijn voorganger anders had deze gegarandeerd het net laten ‘bollen’.

Defensief stonden de jongens ijzersterk te ballen en gaven geen krimp, evenals het ijzersterke middenveld waar de slag uiteindelijk werd gewonnen, gezien het spelbeeld een terechte en verdiende overwinning!. Ondanks het feit dat dit team vrij kort bij elkaar is, kun je wel vaststellen dat dit een fijne groep gretige jongens is die voor elkaar door het vuur gaan. Complimenten aan de trainers voor hun wekelijkse inzet en het vertoonde spel.

Ps. wist u dat het voor alle teams van IJFC mogelijk is een wedstrijdverslag te schrijven waarbij u ook leuke foto’s kunt toevoegen? Ervaring is niet noodzakelijk met een dosis enthousiasme kom je daarentegen al ver. U kunt zich aanmelden als teamredacteur een inlogcode is aan te vragen bij de webmaster via [email protected]