Hoofdklasse F

30 november 2019 12:00

Ton Schoonenberg

Opstelling

Wat kan een team het zichzelf moeilijk. Echt waar ik heb nog nooit een seizoen meegemaakt waarbij er bij zoveel wedstrijden het je tegenstander makkelijk maak. Vandaag was er zo 1. Afgelopen week stond in het teken van analyseren. Sporting is uitvoerig besproken en er zijn met betrekking tot het spel een aan aantal wijzigingen aangebracht. We hadden vandaag een goed gevulde bank met Daan, Cashif, Jayden, Nando en Brett. Damani begon voor de goal, achterin Bram, Fabian, Sven en Joep. Middenveld ongewijzigd ten opzichte van de wedstrijd tegen Sporting Luuk, Glenn en Mitchel en voorin Adnane, Rowan en Tijn. De eerste kans van was na 3 minuten voor de Bilt, na slordig balverlies van IJFC. Na deze kans was het meteen IJFC dat de aanval zocht, deze aanval strandde op randje 16 door een overtreding van de Bilt. Het was Sven die achter de bal ging staan en via de muur de 1-0 maakte. Lekker begin voor IJFC! Snel daarna was er nog een mogelijkheid voor Adnane en rowan uit een ingooi maar helaas mochten deze er niet in. Na de 1-0 werd het in de eerste helft de Luuk "ren je voor de lol naar de klote" show. Met zijn gogo gadgets uitschuifbenen was hij meerdere malen gevaarlijk. Door deze benen kreeg rowan de bal en schoot helaas over en kreeg Luuk door zichzelf te lanceren een kans maar die belandde in het zijnet. Hier hielt IJFC wel een corner aan over. Deze corner werd weg gekopt door de Bilt naar buiten de 16 meter. En toen? Ja toen stond de wereld even stil... niemand minder dan Adnane K. Bedacht zich bij deze bal heen moment (zou die vaker moeten doen) en schoot de bal uit de lucht in de bovenhoek, 2-0! En dat binnen het eerste kwartier. Vervolgens was een goede kans van IJFC Sven bereikte rowan hij legde de bal af op Mitchel maar deze bal ging net naast. Mooi was dat de Bilt niet veel kon klaren in die eerste helft. IJFC had nog wel even mazzel met een afgekeurde goal van de Bilt waardoor de aansluitingstreffer werd uitgesteld. Vlak daarna kwam gogo gadget Luuk weer met een demarrage. Maar hij hielt niet meer over dan een corner, deze was ongevaarlijk. Sappig detail in de wedstrijd is dat we erachter waren gekomen waarom Luuk het verschil kon maken. U zult het niet raden maar Luuk had de dag er voor een les yoga gehad en die ochtend markeelsalade gegeten. Dus mocht u morgen nog boodschappen doen neem voor uw zoon markeersalade mee en een boek met betrekking tot Yoga. Terug naar de wedstrijd. In de 25ste minuut was Tij nog dicht bij een derde doelpunt door een fout van de keeper maar helaas kon de keeper deze mogelijkheid ook herstellen. En het leek even of Damani het af had gekeken van de andere keeper want 10 minuten later deed hij het ook niet lekker in de opbouw waardoor er een kans ontstond. Maar gelukkig herstelde hij ook het slippertje. Bij rust was het gelukkig 2-0 en was er eigenlijk niets aan de hand.

Er vond 1 wissel plaats in de rust, Brett kwam erin voor Joep. Normaal gesproken zijn we in de tweede helft beter dus eigenlijk was de bedoeling in de tweede helft de wedstrijd volledig naar ons toe te trekken. Daar zag het vanaf het begin niet naar uit. Al in de derde minuut naar rust. Gelukkig werd het eerste schot geblokt en was het daarna Damani die redding bracht. Dit was een waarschuwing want 10 minuten later was daar dan toch de aansluitingstreffer. Opnieuw speelde de Bilt een lange bal, en dit is iets waar schijnbaar moeilijk op te anticiperen is bij IJFC. Want nu ging het opnieuw mis. Door miscommunicatie achterin kon de Bilt heel makkelijk de 2-1 maken. In de 65 minuut was de rentree van Jayden, hij is weer terug bij IJFC en hopelijk kunnen we de komende jaren weer genieten van zijn kwaliteiten. Hij kwam erin voor Bram. Niet veel later kwam ook Cashif het veld in voor Rowan. En Cashif stond er nog geen minuut in of de bal lag in de goal. En gelukkig aan onze kant. Uit een ingooi kwam de bal bij Mitchel die hem achter zijn standbeen mee gaf aan Daan die van buiten de 16 meter de doelman passeerde, 3-1. Dit leek de beslissing maar niets was minder waar. De Bilt ging alleen maar meer drukken en IJFC alleen maar meer achteruitlopen.  Voor het laatste kwartier kwam Nando erin. Hij moest alles bij IJFC weer even op scherp gaan zetten zodat het niet meer spannend zou worden. Nando nam de letterlijk en met een ippon gooide hij een tegenstander tegen de grond. Uit deze snel genomen vrije trap was het bij de eerste paal raak. IJFC stond niet op te letten en de Bilt kon gewoon scoren, 3-2. En toen moest je blessuretijd nog beginnen. Gelukkig voor IJFC overleefde zij de blessuretijd en bleven de 3 punten in huis!