Opstelling IJFC JO19-1

Voorbeschouwing 8-11
Het begint weer….

Dit zou eigenlijk de titel moeten zijn voor de eerste voorbeschouwing maar dit jaar komt de titel eerder. Maar daar later meer over. Het was de week van de wederopstanding de Dickkie! Feyenoord wint uit bij VVV Venlo. Door deze winst heeft Brett zijn seizoenkaart toch maar gehouden. Feyenoord komt er na dit weekend weer helemaal bovenop want ze gaan ook winnen bij RKC. Het was ook de week waarin een Italiaan zorgde voor minder punten in Europa. Ik ben bevooroordeeld maar het was een te zware straf om Veltman een tweede gele te geven voor hand.

We gaan even een hele andere kant op. Als je de titel leest dan valt het nog te raden waar het overgaat maar er begint ook weer wat leuks voor Stichting Pulse. Voor de meeste misschien onbekend maar dit is de welzijn stichting binnen IJsselstein. Zij zijn een nieuwe locatie gestart waar je kunt biljarten, koersballen, klaverjassen en zingen. Maar dit is natuurlijk niet waar voor de titel bedoeld is. Ik zal u zeggen wat er nu weer begint. Het geouwehoer begint weer met allemaal geruchten. Uiteraard doen wij in de voorbeschouwing ook aan hele slechte geruchten. Zo zagen we afgelopen weekend bij de wedstrijd tegen Houten misschien wel een nieuwe speler van IJFC. Maar zijn werkvergunning is nog niet binnen dus hij moet nog even wachten. Dit is natuurlijk allemaal voor de lol en gaat nergens over. Zo ook deed keeperstrainer Remko een poging met een slecht gerucht. Trainer Jason en Chris zouden na zaterdag op non-actief gesteld zijn, “Rambo” Kaj kon er niet bij dat dit zo was. Dit kwam omdat Jason een avondje Tino had en Chris onverwachts model moest zitten. Gelukkig was Tijn scherp en ontkrachten dit gerucht gelijk. Nu echt naar de betekenis van de titel want wat begint er nu dan weer? De geruchten over de trainers voor volgend jaar. Om eerlijk te zijn gebeurd dit meestal in de winterstop en wordt er ongeveer 3 maanden gesproken over wie er wel en niet doorgaan. Maar dit jaar zijn de geruchten er snel bij want de eerste geruchten doen al de ronde. Ik deel hem graag met iedereen, Sietse nieuwe trainer O19-1. Man man man, het kan niet gekker worden. Om eerlijk te zijn is het zeker niet uitgesloten dat Jason en ik zouden stoppen. Maar dat dit nu alweer naar bovenkomt is echt te schandalig voor woorden. Aan iedereen die betrokken is bij de IJFC-selectie teams, trainers, spelers en ouders. Geniet van het huidige seizoen en begin allemaal pas rond april met dit soort geruchten. Jason en ik maken het seizoen af en als het bevalt vanuit IJFC en vanuit ons is de kans aannemelijk dat we volgend seizoen ook weer op het veld staan. En nu wil ik er pas weer wat over zeggen als het April is.

Woerden O19-1 vs IJFC O19-1

Op papier een lastige tegenstander en op voorhand misschien een wedstrijd die niet gelijk gewoon moest worden. Met die in gedachten hebben we Kaj op advies van de fysio nog een weekje laten rusten. Omdat Kaj er niet bij was ging Timo (O17-1) mee naar Woerden. De jongens was vooraf verteld dat er maar één ding minimaal gevraagd wordt en dat is volledige inzet. Voer je taak uit zoals je die mee krijgt en maak er een mooie pot van. De wedstrijd was gelijk opgaand, jammer is dan wel dat je vanuit een lange bal naar voren op achterstand komt. Een goede lange bal werd er gegeven richting de spits van Woerden. Hij kapte onze verdediger uit en schoot de bal heel goed achter Damani. Niet veel later kon het ook nog 2-0 worden maar de paal bracht redding. Ook een kopbal vanaf de 5 meter werd gelukkig over gekopt. IJFC bleef hierdoor in de wedstrijd. Er moet wel gezegd worden dat IJFC in de eerste gedeelte van de eerste helft echt niet de mindere hoor alleen het kwam niet echt tot grote kansen. Vaak was de pass in de laatste fase net niet goed. Toch was er een kantelpunt in de wedstrijd want in de 30ste minuut kreeg IJFC een vrije trap aan de zijkant van de 16 meter en werd goed ingedraaid door Sven, die overigens de gehele wedstrijd goed speelde, en werd in eerste instantie door Glenn tegen de lat aangeschoten waarna…. Ja geloof het of niet, Luuk “Schildpad”Linschoten de bal in de goal kopte. Jason moest zijn chique schoenen gaan opeten. En IJFC was terug in de wedstrijd. IJFC was in deze fase beter en kwam ook beter in het spel. Dit resulteerde zelfs nog voor rust in een voorsprong. Een lange bal van Damani werd door Daan over de keeper heen getikt en toen stond het 1-2. Dit hielt stand tot de rust. En daar waren we eigenlijk met ze alle tevreden mee. In de rust spraken we met ze alle af dat er één ding moest gebeuren en dat was een goede start in de tweede helft zodat je de overwinning over de streep ging trekken. Nou dat goede begin kwam er. Na 3 minuten werd Tijn ondersteboven gelopen in de zestienmeter en werd er een penalty toegekend. Helaas voor IJFC miste Daan deze en dit werd vervolgens een kantelpunt voor de jongens. Want na de penalty was het Woerden dat de wedstrijd in 2 minuten tijd weer naar hun handzetten. Met een goal uit een corner en een goed uitgespeelde buitenspelaanval stond het heel snel 2-3. IJFC kreeg in de slotfase nog wel de mogelijkheid op 1 punt maar Timo en Sven kregen de bal niet achter de keeper van Woerden. Deze nederlaag was niet nodig maar op dit niveau worden wel wedstrijden beslist met kleine verschillen en is een penalty wel of niet scoren, je man wel of niet kort dekken bij een corner en het overzicht bewaren in een aanval echt van belang om een wedstrijd te winnen. Het was een leerzame wedstrijd voor iedereen en volgende week wacht UVV thuis om 12.00 uur.