89'

Hoofdklasse F

23 november 2019 17:00

Opstelling IJFC JO19-1

De rust is wedergekeerd wanneer dit geschreven wordt. Ik moet eerlijk zijn, ik heb zaterdag weer lopen bloedzuigen bij de scheidsrechter. Er zit een kanttekening bij ik ben pas begonnen vanaf minuut 60. Ik had al een aantal keer op mijn tong gebeten. Maar oké ik was de trendsetter want Kevin Hofland gebruikte mijn tekst die avond, want wat was het een zielig mannetje die scheids. Maar laten we beginnen met de opstelling want daar zat een verassing tussen. Want Damani moest werken en ook Kyran en Jim moesten werken dus kwamen de trainers uit bij de keeper van IJFC O15-1 Niels Brokking. Ik ben in de heets van de strijd zijn reddingen vergeten bij te houden. Maar wat heeft die jongen goed gekeept en wees allemaal eerlijk wie had ik de gaten dat dit de keeper was die normaal bij O15 keept? Nou ik niet! Ik wil iedereen bij IJFC even op de hoogte brengen dat we Niels wel ik de gaten gaan houden de komende jaren. Voor Niels stonden vertrouwde gezichten. Bram, Fabian, Sven en Joep. Het middenveld bestond uit Glenn, Luuk en Mitchel. En voorin stonden Adje, Tijn en Daan. IJFC begon de wedstrijd goed in de eerste 10 minuten was IJFC al 3x dicht bij de openingstreffer. Tweemaal was Daan dichtbij maar vond de keeper op zijn weg en een keer was Mitchell op randje zestien gevaarlijk, helaas ging zijn schot over. Een goed begin van IJFC maar het maakt de kansen niet. En dan weet je wat er gaat gebeuren. In de 16de minuut liet de spits zich terugzakken en de nummer 10 van Sporting ging er over en wist dit kansje achter Niels te werken, 1-0. IJFC was hiervan een beetje van slag en 9 minuten later was het vanuit een ingooi weer raak. IJFC was niet scherp bij de ingooi, de middenvelder die de bal kreeg mocht naar binnen trekken. Tweemaal greep IJFC te zwak in de bal belandde bij de vrijstaande buitenspeler van Sporting die deze goed inschoot in de korte hoek, 2-0. IJFC gaf deze twee goals eigenlijk te makkelijk weg en aan de kant hadden we het er al over dat pakjesavond vroeg was dit jaar. IJFC kreeg nog wel wat kansen in de eerste helft maar konden de aansluitingstreffer niet maken. Ook hanteerde IJFC veel de lange bal en was het onrustig. Na de rust verliet Tijn het veld ivm een blessure aan arm, voor hem kwam Rowan in de ploeg. Hij bracht iets extra’s in de wedstrijd wat resulteerde in een snelle goal. Na 2 minuten was het al raak. Door goed druk zetten van IJFC kwam de bal al snel bij Rowan terecht die vanaf de 16 meter de bal laag in de hoek schoof, 2-1. De aansluitingstreffer maken is dan toch lekker voor een ploeg want dan komt de hoop weer terug en de jongens hebben vaker aangetoond dat het terug kan komen in een wedstrijd. Maar helaas maakte de jongens het zichzelf weer lastig. De afgelopen weken is er getraind op corners en het verdedigen ervan. En waar valt de 3-1 uit? Natuurlijk uit een corner, puur concentratie en weten waar je mee bezig bent! Nu moest er weer geknokt worden voor een aansluitingstreffer, het gekke was dat IJFC niet eens slechter was. En er kwam ook snel weer een antwoord. Nog geen 6 minuten later was het Luuk die scherp reageerde door de bal te onderscheppen op de helft tegenpartij. Ging de combinatie in de as aan met Mitchel en Rowan en scoorde uiteindelijk zelf, 3-2. En de wedstrijd lag opnieuw open en IJFC moest ook gewoon gaan voor dat punt. Inmiddels was het nog maar 20 minuten voetballen en de scheids was een beetje omgeslagen in zijn fluit gedrag. Hij floot veel in het voordeel van Sporting en liet bepaalde echte overtredingen gewoon door gaan. IJFC kon hier zelf ook wat meer aan doen door soms iets slimmer te vallen of wat meer overdreven te gillen. Maar onze ideale schoonzonen zijn nu eenmaal niet zo. Maar los hiervan kreeg IJFC toch nog een vrije trap rond de middenlijn op de helft van Sporting. Fabian nam deze richting de tweede paal waar Daan goed naar binnen was gekomen. Hij kopte hem terug waarna Mitchel de gelijkmaker kon maken. Dit was terecht gezien de tweede helft. IJFC vocht voor wat het waard was maar de emotie liepen langs de kant toch wel erg op. Sporting werd feller en de scheids floot minder. De maat was op een gegeven moment vol. Ik als trainer had het niet moeten of mogen zeggen maar het was de waarheid. De plaatselijk buurtvader die als scheids diende deed niet waarvoor op het veld stond. En ja dan kan het wel is gebeuren dat je zielig mannetje zegt. Gevolg was dat ik achter de boarding moest gaan staan. Net of je daar niets kan zeggen? Oké genoeg hierover. IJFC was na de 3-3 weer even de weg kwijt en liet Sporting een aantal goede kansen creëren maar wij hadden achterin Fabian, Sven en Niels erg goed. Niels hielt IJFC zelfs 1 op 1 op de been. Het was ook niet terecht geweest als Sporting met de drie punten vandoor gingen. Het was dan ook fijn dat de 90ste minuut bijna op het scorebord stond. Alleen “de Sinterklaas van Sporting” dacht er anders over. Hij kon het niet laten om een 5 december cadeautje te geven op 23 november. Echt heel schandalig en dat heeft Sinterbuurtvader ook geweten. Hij heeft gele kaarten op geschreven die niet getoond zijn. De vraag is of die kan? Terug naar de jongens van IJFC. Zij stonden met legen handen en niet terecht. Volgende week wacht de Bilt en we gaan er in ieder geval voor om boven de laatste twee plekken te blijven dat gaat lukken. En we gaan het iedereen zo lastig mogelijk maken. En als je speelt zoals je in de tweede helft terugkomt. Dan moet dat goed komen!