AH'78 1

1 - 1

Groep 3 1e ronde beker (groep 3)

22 oktober 2019 20:15

In een niet al te beste wedstrijd in de mist, is IJFC toch een ronde verder gekomen tegen 3e klasser AH ’76. Na een 1-1 eindstand nam IJFC de penalty’s beter dan AH’76. Er was een hoofdrol weggelegd in de penaltyserie voor keeper Mike Maaswinkel, die twee strafschoppen stopte en zelf de beslissende penalty benutte.

IJFC startte in de volgende formatie: Mike Maaswinkel, Robin van de Wijngaard, Stefan de Wit, Marc van der Klij, Dwight Vlijter, Erwin van Soolingen ( 80 Gerben Renes), Traves Wright, Robin Dambruck ( 64 Jelle Eissens ) , Kay Hendriksen ( 64 Luciano Poeketi ) , Nino Poeketi en Youri de Kruijf.

De wedstrijd werd gespeeld op het  schitterende complex van BVV Blaricum en stond onder leiding van de ervaren scheidsrechter Mc Intosh.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen Geinoord kregen een aantal spelers met wat pijntjes extra rust, maar dat nam niet weg dat IJFC vanaf de eerste minuut wilde laten zien dat ze alleen maar voor een overwinning kwamen. Vooral in de eerste had IJFC aanval op aanval, maar werd het niet echt gevaarlijk. Rechtsback Robin van Wijngaarden en Traves Wright  kwamen een aantal keren goed door, maar gescoord werd er niet. En dan zul je zien dan valt de goal aan de andere kant. Uit de eerste de beste aanval van AH’76 ontstond er een misverstand tussen de verdediging en keeper Mike Maaswinkel, waardoor de spits de 1-0 liet aantekenen. IJFC probeerde meteen wat terug te doen. Youri de Kruijf passeerde zijn tegenstander met een dubbele schaar en liet een goede voorzet los op spits Kaj Hendriksen. Kaj zette zijn hoofd goed tegen de bal, maar via de binnenkant van de paal kwam de bal weer terug in het veld.

De mist trok langzamerhand over het veld en het veldspel van IJFC werd ook wat mistiger.  Veel ongelukkig en onnodig balverlies en daarmee werd de rust bereikt. 1-0.

Meteen na de rust liet Nino Poeketi een vlammend schot los, maar de uitstekende keeper van AH redde bekwaam. IJFC zette AH volledig onder druk en had ruim 80% balbezit… Mike Maaswinkel kreeg vrijwel niets te doen. IJFC probeerde een goal te forceren, maar het ontbrak aan precisie. In de 50e minuut een prachtige corner van Robin van de Wijngaard, die bijna in één keer in de goal verdween, maar met een katachtige reactie dook de keeper de bal uit de bovenhoek. IJFC drukte en drukte, maar het werd steeds moeilijker om door de tien mans verdediging te komen. Tot de 70e minuut. Een vrije bal van Marc van der Klij werd vlijmscherp voor het doel gedraaid, Stefan de Wit kopte de bal knap in de hoek. 1-1. IJFC ging op zoek naar de overwinningstreffer, maar slaagde daar niet in. In de 90e minuut floot de uitstekende leidende Mac Intosh voor het einde van de wedstrijd en konden de ploegen zich opmaken voor de strafschoppenserie. AH scoorde drie keer, voor IJFC scoorde Marc van der Klij en Luciano Poeketi, maar miste Jelle Eissens. Mike Maaswinkel stopte de 4e penalty en Nino Poeketi scoorde de gelijkmaker. AH scoorde opnieuw en ook Stefan de Wit schoot zijn penalty er onberispelijk in.

Penalty nummer 6, redding Mike Maaswinkel… en Mike maakte zelf de beslissende.

IJFC door naar de volgende ronde en nu maar hopen op een leuke tegenstander en een thuiswedstrijd. Geen topwedstrijd gespeeld, maar ook geen blessures ( al viel Erwin van Soolingen ongelukkig uit met een vinger uit de kom). Zaterdag weer een belangrijke competitie wedstrijd tegen BFC om 15.00 uur. De bus vertrekt om 13.00 uur.