IJFC JO17-1

B-junioren zaterdag, B1, 2e klasse 08 (Promotie Poule)

7 februari 2015 11:00

Opstelling IJFC JO17-1

Nadat de vorige 2 wedstrijden waren afgelast, is IJFC B1 nu toch eindelijk echt aan de promotiepoule begonnen. SV Nieuw Utrecht B1 was de tegenstander, thuis had IJFC al gewonnen: 6-2 voor de beker. Maar afgelopen jaar had IJFC ook moeite met de uitwedstrijd tegen Nieuw Utrecht in de promotiepoule. Het zou dus geen gemakkelijke wedstrijd worden.

Over de eerste helft kan er niet zoveel worden geschreven omdat de verslaggever nog niet was gearriveerd.

De eerste helft was later begonnen omdat het veld nog niet helemaal gereed was, maar IJFC heeft zich hierdoor niet uit het veld laten slaan en gaat de rust met een 2-0 voorsprong in. Beide doelpunten zijn gemaakt door Conner.

Zodra de tweede helft begint is het duidelijk met welke opdracht Nieuw Utrecht de kleedkamer is uitgekomen: Zo veel mogelijk storen in de opbouw en druk zetten op het doel om de aansluiting te krijgen. In de rust was dit ook duidelijk gemaakt aan IJFC. Er lijkt zich een scenario te ontwikkelen wat ook het jaar ervoor het geval was: Met 2 doelpunten verschil de rust in en het dan uit handen geven. Redelijk snel maakt Nieuw Utrecht de aansluitingstreffer en dat geeft hen hoop op een goede afloop. Het duurt dan ook niet heel erg lang of ook de gelijkmaker ligt achter de uitstekend keepende Michel.
De gelijkmaker lijkt iets los te maken bij IJFC en een paar minuten na de gelijkmaker gaat Stefan vanaf het middenveld een solo aan waarbij 4 á 5 spelers worden omspeelt, om vervolgens met links de bal van net buiten de zestien binnen te knallen: 2-3
De voorsprong lijkt frustraties op te roepen bij de tegenstander en zij gaan nog feller en harder spelen. De druk word hoog, maar met hangen en wurgen houd IJFC toch de voorsprong vast. Het vasthouden van de voorsprong word IJFC heel lastig gemaakt omdat de scheidsrechter de overtredingen van Nieuw Utrecht bijna niet bestraft en alles wat IJFC doet lijkt niet door de beugel te kunnen.

Maar IJFC blijft rustig en sleept zo een 2-3 overwinning uit het vuur, een goed begin van de promotiepoule. Op naar komende zaterdag: thuis tegen Brederodes B1.