2 - 0

Groep 1 4e ronde

20 februari 2020 20:00

Hollandia maatje te groot voor IJFC 2-0

Onder natte en gure weersomstandigheden is IJFC er in Hoorn er niet in geslaagd om tegen Hoofdklasser Hollandia voor een stunt te zorgen in de 4e bekerronde. Na 90 minuten bleek de koploper van de Hoofdklasse zondag uiteindelijk een maatje groot voor de IJsselsteinse 2e klasser die goed tegenstand bood. 2-0 was uiteindelijk de eindstand in het voordeel van Hollandia.

De wedstrijd moest helaas noodgedwongen gespeeld worden op een sfeerloos hard kunstgrasveld met matige verlichting doordat de vele regen het natuurgras hoofdveld van Hollandia onbespeelbaar had gemaakt. Super was het dat er een flink aantal IJFC supporters aanwezig waren om IJFC aan te moedigen. Dat tegenstander Hollandia, koploper in de zondag Hoofdklasse de bekerwedstrijd tegen IJFC wel degelijk serieus benaderde bleek wel uit de Hollandia opstelling waarin alleen plaats was voor hun vaste basisspelers.

Opstelling IJFC; Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Jeffrey Stigter, Davey van der Snoek (75e Maikel van der Linden), Robin van den Wijngaard (25e Joël Steiginga), Nino Poeketi (65e Volkan Cosgunfirat), Ruben van Rooijen, Stijn de Bie, Jelle Eissen, Luciano Poeketi, Tim van der Brugge.

In de openingsfase direct een goed en actief voetballend IJFC dat zich in de 1ste 20 minuten goed kon meten aan Hollandia zonder overigens tot grote kansen te komen. Na 25 minuten kwam Hollandia uit de omschakeling op voorsprong. Keeper Mike Maaswinkel was kansloos op een inzet van dichtbij. Vlak voor rust kwam IJFC nog goed weg toen een bal de paal trof. Met name het hogere tempo dat Hollandia speelde was lastig te bestrijden voor de ploeg van Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra.

Na rust waren de meeste kansen wederom voor Hollandia maar Mike Maaswinkel wist met een aantal fraaie reddingen IJFC lange tijd toch goed in de race te houden. 20 minuten voor tijd viel uiteindelijk de 2-0. Een verkeerd geraakte bal door een Hollandia aanvaller caramboleerde ongelukkig in het IJFC doel.

Ondanks de 2-0 nederlaag kan IJFC met een opgeheven hoofd terugkijken op een goede wedstrijd onder moeilijke omstandigheden tegen een tegenstander die koploper is in de Hoofdklasse. Voor volgende week donderdag staat er een oefenwedstrijd tegen Desto op het programma (aanvang 20.30 uur). Daarna wordt 7 maart de competitie vervolgt met een uitwedstrijd tegen FC Almere aanvang 14.00 uur, De spelers/supporters bus vertrekt om 12.00 uur.