B-junioren, B1, Groep 2 14

21 februari 2015 10:45

Jongerius, M.

Opstelling

In de derde ronde van het bekertoernooi was het Hoogland B2 dat op bezoek kwam bij IJFC. Door de vele regen van vrijdag niet op veld 3 maar op veld 2 welk nog wel goed bespeelbaar was. Zowel Hoogland als IJFC hadden last van afwezige spelers, bij IJFC werd dat goed opgevangen door Bas Bekker (B2) en Marc Lebbink (C1).

Hoogland begon aan de wedstrijd met hoog druk zetten en daardoor duurde het even voordat IJFC goed in haar spel kwam. Door de dreigende regen werden er snel wat paraplu's gehaald voor de trainers en zo was het dat toen de paraplu's aankwamen het plotseling 1-0 voor IJFC stond. Bas zijn schot was te hoog voor de keeper en de bal belande onder de lat netjes in het doel.
Voor rust word het ook nog 2-0. Het doelpunt van Ruben word wederom gemist, nu omdat de spullen even in de dug-out uit de regen moesten worden gezet.

Na rust is het wederom Hoogland dat vroeg druk zet en het IJFC lastig lijkt te gaan maken. Maar iedereen bij IJFC blijft rustig en langzaam aan komen we voetballend onder de druk uit. En dat levert natuurlijk weer kansen op. Het is Ruben die de 3-0 maakt, ook dat doelpunt geeft niet heel veel rust want Hoogland blijft het proberen. Als Conner er dan 4-0 maakt, lijkt het verzet van Hoogland dan toch echt gebroken. Uiteindelijk maakt Ruben met zijn derde van de dag de 5-0 wat tevens de eindstand is.

Het resultaat is dat IJFC B1 de 3e ronde van de beker is doorgekomen. Nu is het wachten op de loting die zal bepalen wie de volgende tegenstander is de beker wordt. Komend weekend geen voetbal wegens de vakantie, 7 maart is de volgende wedstrijd in de promotiepoule uit tegen De Meern B3.