JSV Nieuwegein D2

D-pupillen zaterdag, D1, 2e klasse 38

7 maart 2015 8:30

Eijk, R. van

Nog even terug naar de wedstrijd van 7 maart, thuis tegen JSV. Ook bij JSV spelen weer jongens die jullie kennen van school of de trainingen op zondag. De jonge trainer van JSV traint ook op zondag en kent een aantal van jullie dus goed. Kortom, ook deze wedstrijd leeft. We spelen vroeg, om 8.30 uur, dat betekent wel dat we op het hoofdveld terecht kunnen. Helaas lukt het niet iedereen om op tijd te zijn, jammer! Jullie hebben moeite om in de wedstrijd te komen, de eerste fase van de wedstrijd is van onze kant onrustig. JSV is feller in de duels, haalt er een serie corners uit en creëert mogelijkheden en kansjes. Het beeld kantelt wanneer Finn in de zestienmeter onderuit wordt gehaald en de scheidsrechter de bal terecht op de stip legt. Isay haalt doeltreffend, zij het niet heel erg overtuigend, uit: 1-0. Vanaf dat moment gaat het draaien, is het bij de rust 2-0 en na het laatste fluitsignaal 6-0.

Mike is er vandaag niet bij, die is tijdelijk opgenomen in het zeehondencentrum in Pieterburen, waar hij samen met de andere zeehondjes de boel lekker bij elkaar blaft. Wouter Vonk uit de D2 is zijn vervanger.  Tja, mannen, het begin is niet sterk, we laten ons een beetje afbluffen door de inzet en het fysieke spel van JSV. JSV speelt teveel op onze helft, creëert een hele serie corners waaruit soms toch enigszins hachelijke momenten ontstaan. Jullie houden in die fase achterin gelukkig wel de nul, dat is positief.  Als gezegd, de wedstrijd kantelt wanneer Finn, op zijn karakteristieke wijze, de bal de zestienmeter infrommelt en daar uiteindelijk alleen maar meer onreglementair kan worden gestopt.Strafschop, benut door Isay: 1-0. Dit momentje hebben jullie nodig, zoals vorige week tegen Hertha de 2-1 cruciaal was voor het verdere verloop van de wedstrijd. Er komt vertrouwen, jullie gaan voetballen en dan zijn jullie een moeilijk te bespelen ploeg. Het leidt nog voor rust tot de 2-0, weer is het Isay die met een individuele actie voor zichzelf ruimte creëert om te kunnen schieten, alweer doeltreffend.

Na de rust gaanjullie los. Na afloop van de wedstrijd bedanken de beide trainers van JSV ons "voor het voetballesje". Volgens Ruud en mij is dat wel een tikkeltje overdreven, het geeft wel aan hoe jullie in de ogen van de tegenstander hebben gespeeld. Bij vlagen viel er veel te genieten, ik beperk me tot de doelpunten. De 3-0 is weer van de voet van Isay, die op maat bediend wordt door een heerlijke pass van Nigel. De 4-0 brengt voor de trainers de grootste voldoening: hij komt van de voet van Finn, en als iemand deze wedstrijd een doelpunt verdiende, is het wel Finn: wat speelde jij een dijk van een wedstrijd, zeg, heerlijk dat je jezelf nu ook beloont door te scoren, je zet hiermee opnieuw een mooie stap voorwaarts in je ontwikkeling! Dit vormt echter slechts de helft van het voldane gevoel van de trainers: de voorafgaande pass op Finn is van de voet van Isay, zo goed gezien! Isay, dit is de balans die we samen zoeken, actie als het kan, samen als het moet! Ook de 5-0 tovert weer een grote glimlach op het gezicht van Ruud en mij: het is wederom Finn die op briljante wijze langs zijn tegenstanders glijdt en de bal bekeken afgeeft op Jayden, die de bal tegen de touwen werkt. De eindstand van 6-0 wordt bepaald door Dyon, die, na eerder geblesseerd te zijn uitgevallen toch weer de kracht bij elkaar heeft verzameld om terug in te vallen, de bal vanuit een pass van Jayden voorbij de doellijn werkt.

JSV speelt de tweede helft eigenlijk niet meer mee, zij weten zich alleen nog te onderscheiden door erg hard te spelen. Ruud en ik voelen ons zelfs genoodzaakt om Isay in bescherming te nemen en hebben hem er een kwartier voor tijd uitgehaald. Van onze kant was met name de tweede helft helemaal ok, zeker ook verdedigend, waar met name Fabian in zijn rol van laatste man positioneel een puike wedstrijd speelde.