B-junioren zaterdag, B1, 2e klasse 08 (Promotie Poule)

7 maart 2015 11:20

Theunisse, A.J.

Opstelling IJFC JO17-1

Met een hoop wind, maar een heerlijk zonnetje mag IJFC B1 aantreden tegen De Meern B3. De tegenstander heeft precies genoeg spelers en IJFC begint de wedstrijd met wind tegen. Daarnaast ligt het spel ook regelmatig een tijdje stil. De keeper van de tegenstander moet een minuut of 10 bijkomen vanwege hartritmestoornis, krampverschijnselen bij een speler en in de tweede helft zelfs zwanen op het veld. Onze dierentemmers Jason en Pieter helpen daar graag een handje bij.

De eerste helft verloopt moeizaam, mede door de wind en de ongeveer 10 minuten dat het spel stil ligt.
Tijdens de eerste 20 minuten worden er aan beide kanten niet echt veel kansen gecreëerd. Een afstandschot van De Meern wordt door de wind en een polletje niet helemaal goed ingeschat door Michel en zo staat IJFC opeens met 1-0 achter. Het tegendoelpunt maakt wat los en IJFC gaat beter voetballen en een paar minuten na de tegentreffer is het Ruben die de 1-1 binnen schiet. Met wat meer geluk geluk had de eerste helft met een voorsprong afgesloten kunnen worden, maar het blijft ondanks een man-meer (gevalletje kramp en geen wissels) 1-1.

Tijdens de rust vind De Meern nog een extra speler en zo beginnen beide ploegen de 2e helft weer met 11 man.
IJFC heeft nu de wind in de rug en begint aan te dringen, het levert steeds meer kansen op maar nog geen doelpunten. Het duurt wederom 20 minuten voordat er gescoord wordt, nu is het echter IJFC dat op voorsprong komt door wederom een doelpunt van Ruben. De ban lijkt gebroken en een paar minuten na de 1-2 word het ook 1-3 door Djonnie die op het juiste moment het 5 meter gebied binnen gaat en de voorzet van links kan binnen tikken. Na een half uur spelen in de 2e helft maakt Michel gebruik van de wind en schiet de bal naar voren waar Ruben alleen op de keeper af kan gaan en zo de 1-4 binnenschiet.
Daarna laait de strijd nog iets meer op en dat levert in de slotfase nog 3 gele kaarten op.
In de slotminuut let Conner nog goed op en onderschept een pass en schiet de 1-5 binnen.

IJFC B1 staat nu op 2 overwinningen en 1 gelijkspel, en volgende week staat de uitwedstrijd tegen Benschop B1 op het programma.