2 - 4

IJFC JO15-2

C-junioren zaterdag, C2, 2e klasse 41

7 maart 2015 10:00

Zaterdag wedstrijd 4 van de voorjaarscompetitie. De eerste wedstrijden zijn met ups en downs verlopen. Wedstrijd 1 werd met 8-0 verloren van De meern, Wedstrijd 2 gewonnen met 6-3 van Benschop en wedstrijd 3 7-1 verloren van JSV. Afijn wedstrijd 4 mocht er gevoetbald worden in en bij Houten tegen de C5.

Vanwege 3 afwezige begon de C2 met 11 spelers. (Esmee weekend weg, Tommy herstellende van een bovenbeen blessure en Nizar had griep. Maar doordat sssistent trainer Ruud 3 jongens van de D1 meenam had de C2 14 man.

Wissels Berkant Milan en Fabian.

De eerste 8 minuten waren van beide kanten wat rommelig. Doordat Houten met een heel breed middenveld was IJFC zoekende. Maar dat werd netjes in het veld opgelost door de 3 middenvelders.  Na 11 minuten was er een goeie en snelle aanval. Glenn stuurde Jellis diep die gaf hem voor naar de 1e paal (zoals getraint) en Yoran schoot hem bij de 1e paal hard binnen. Kortom eindelijk waar al maanden op getraint is komt eruit.  Gelijk de aanval erop schoot Houten de bal ver naar voren. De lange en snelle spits vond dit een goeie bal en kon op Jim aflopen. Jim redde de 1e bal nog. Maar toen wilde Ricardo uitverdedigen en duwde de spits op de grond, kortom penalty. De spits nam hem zelf schoot hem slecht in maar Jim kon er net niet bij. 1-1
Gelijk vroeg Tristan om een wissel helaas vrijdag geblesseerd geraakt bij een onschuldig potje. In zijn plaats kwam Berkant. Voor de rest is er in de 1e helft vrij weinig gebeurt omdat IJFC niet kon omgaan met de geboden ruimte door Houten.

2e helft.

De tweede helft begon IJFC sterk en zocht veel de aanval. Echter kreeg Houten de grootste kans door vanaf 16 meter vol op de onderkant van de lat te schieten. De goed leidende scheidsrechter zag dat de bal niet over de lijn  was en liet doorspelen. Na 10 minuten vroeg de moegestreden Glenn om een wissel. In zijn plaats kwam Milan. Milan die normaal in de D1 rechtsachter speelt kwam dus nu linksbuiten te spelen. 2 minuten later een steekbal van Vigo op Yoran, Yoran die de bal strak voor krijgt op Jellis, En Jellis die van zijn trainer hoorde dat hij geen hakjes mocht doen. Dacht ik doe er nog 1, en jahoor doelpunt. 1-2. 5 minuten later scoorde Houten uit het niets de 2-2 een afstandschot door de wind gedragen krulde de kruising in. IJFC  kon weer opnieuw beginnen en voelde dat de 3 punten uit handen glipten.
Echter in de 60e minuut krulde Jellis een cornerbal de 5 meter in die verlengt werd door een Houten speler en plots in de goal lag 2-3. houten ging gelijk alles of niet spelen waardoor er ruimte kwam voor ijfc. Ruben ving de bal op van de keeper wou ineens op doel schieten. Die bal dwarrelde iets af maar door de snelheid van Alec kon ijfc weer aanvallen. alec speelde de bal naar Jasper die met 3 man naar de keeper doorliep. En zelf een doelpuntje wou meepikken 2-4.  Na 74 minuten vond de scheidsrechter het genoeg en konden de 3 punten mee in de tas naar IJFC.

Jongens van de D selectie bedankt voor het aansluiten bij de C. Jullie hebben alle 3 een mooi visitekaartje afgegeven aan de C selectie wat jullie allemaal leren bij de trainers Ruud en Leonard.

Volgende week de volgende wedstrijd 12:30 thuis tegen Maarssen C3