IJFC 1 wint ook tweede oefenwedstrijd : Nivo Sparta 1 – IJFC 1 1-2

Nivo Sparta 1

1 - 2

IJFC 1

15 augustus 2020 14:30

IJFC heeft ook zijn tweede oefenwedstrijd met winst afgesloten. In Zaltbommel speelde het team van Jitse Boonstra en Patrock van Oort een nuttige wedstrijd en deed het zeker niet onder voor de 1e klasser.

Onder tropische omstandigheden moesten de spelers fysiek en conditioneel flink aan de bak. Het eerst kwartier pakte IJFC brutaal het initiatief. Dat resulteerde al in de 3e minuut in een voorsprong voor IJFC. Tim van de Brugge leverde een strakke voorzet op die, door Stefan de Wit, met een halve omhaal in de kruising werd geschoten.
IJFC creëerde nog enkele goede kansen, waarna de wedstrijd iets kantelde. Nivo Sparta nam het initiatief over en kreeg in de 20e minuut een gemakkelijk gegeven strafschop toen de spits over het been van Davey van de Snoek duikelde 1-1.

Ook het laatste kwartier was weer voor IJFC met goede steekpasses van Ruben van Rooijen en Hicham Chatouani die regelmatig gevaar opleverden. Rust 1-1

In de tweede helft uiteraard wat wijzigingen, maar IJFC nam direct weer het initiatief. Ook nu weer in de 3e minuut, maar dan in de tweede helft, kwam IJFC weer op voorsprong. Michael van de Linden, stuurde met een perfecte steekbal Traves Wright de diepte in.

Traves behield het overzicht en speelde de bal uitstekend naar Robin van Wijngaarden, Robin haalde uit, maar de keeper kon nog redding brengen. De rebound was echter weer voor Traves Wright en met een vliegend schot verdween de bal in de touwen. 1-2.

Mike Maaswinkel bracht nog twee keer goed redding, maar ook IJFC kreeg nog kansen op meer doelpunten. Vijf minuten voor tijd werd Ruben van Rooijen in kansrijke positie nog omver gelopen. De scheidsrechter zag er echter geen penalty in…. Eindstand 1-2.

Een prima resultaat in de voorbereiding. Bij vlagen zeer goed voetbal.