IJFC stunt in de beker tegen 1e klasser SVL 5-2

5 - 2

SVL

Groep 1 09

5 september 2020 14:30

In een zeer aantrekkelijk duel met 1e klasser SVL, heeft IJFC een uitstekende overwinning behaald. Naast de individuele kwaliteiten, was ook de teamspirit een belangrijk wapen van het team van Jitse Boonstra en Patrick van Oort.

Man of the match was Vincent Griffioen, die vier keer alleen voor de doelman van SVL verscheen en vier keer scoorde. De kers op de taart was voor de pas 19 jarige Sven van Lierop ( afkomstig uit IJFC 19-1), die zijn officiële debuut voor de hoofdmacht maakte en dat bekroonde met een wereldgoal met een schot van meer dan twintig meter afstand in de kruissing.

IJFC startte brutaal en nam vanaf de eerste minuut het initiatief. Dat resulteerde in de 8e minuut al tot een prachtige aanval via Youri de Kruijf en Ruben van Rooijen, waarbij de bal bij Vincent Griffioen terecht kwam, met de punt van zijn schoen, verdween de bal net naast de verkeerde kant van de paal. In de 18e minuut, totaal onverwachts de 0-1 voor SVL. Mike Maaswinkel pareerde in eerste instantie het schot, maar was bij de rebound kansloos. IJFC was niet onder de indruk en twee minuten later reageerde Vincent Griffioen slim op een te zachte terugspeelbal. Beheerst schoont Vincent de 1-1 binnen. SVL, met veel ervaring en slimme spelers, probeerde het spel te verleggen, maar de verdediging van IJFC met Stefan de Wit, Davey van der Snoek, Davey van der Snoek en Marc van der Klij gaven geen krimp. De kansen bleven voor IJFC. De snelle en behendige Traves Wright was regelmatig gevaarlijk. Hij zette Youri de Kruijf alleen voor de keeper, Youri scoorde, maar die werd afgevlagd op randje buitenspel. Een vrije bal van Marc van de Klij werd net over gekopt door Stefan de Wit.

In de 34e minuut een goede actie van Youri de Kruijf, speelde zich prima vrij en speelde Stijn de Bie, die de bal in één keer doorspeelde richting Vincent Griffioen. Via een tegenstander kwam de bal vrij voor de voeten van Vincent. Hij bleef opnieuw koel en scoorde beheerst 2-1. Vier minuten later werd Travis Wright de diepte ingestuurd door de weer goed spelende Ruben van Rooijen. De voorzet van Traves was perfect, maar Vincent Griffioen kwam een neuslengte tekort om de bal in te koppen.

Rust 2-1.

45e min Wissel: Gerben Renes voor Stefan de Wit

De tweede helft was nog geen minuut oud of Vincent Griffoen werd diep gestuurd door Marc van der Klij. Opnieuw alleen voor de keeper liet Vincent de 3-1 aantekenen. Direct daarna scoorde IJFC nog een keer, maar de uitstekend leidende scheidsrechter Bogards uit Haarlem, zag een handsbal bij de scorende Gerben Renes.

47e min Wissel: Mark Broekhuizen voor Davey vd Snoek

In de 51e minuut scoorde SVL de aansluitingstreffer en leek de wedstrijd weer spannend te worden 3-2, maar één minuut later plaatste de jarige Marc van der Klij een vrije trap perfect op maat op de inlopende Vincent Griffioen. Vincent tikte de bal uit de lucht in één keer in de verre hoek 4-2.

Twee minuten later moest Mike Maaswinkel gestrekt naar de hoek om de bal weg te tikken.

59e min Wissel : Tim van de Brugge voor Vincent Griffioen

Het werd een leuke open wedstrijd. SVL probeerde iets terug te doen, maar IJFC bleef voetballen om de voorsprong verder uit te breiden. In de 60e minuut een prachtige aanval van IJFC. Traves Wright omspeelde twee aanvallers en gaf een puntgave voorzet op de slim vrijgelopen Stijn de Bie, Stijn wilde vol uithalen, maar raakte hem net niet goed genoeg. De bal kwam voor de voeten van Youri de Kruijf die vol uithaalde. Fantastische redding van de keeper van SVL.

71e min Wissel: Sven van Lierop voor Youri de Kruijf.

Beide ploegen gingen vol op de aanval. Tim van de Brugge, schoot goed in, na een goede pass van Ruben van Rooijen, maar IJFC had ook geluk toen SVL net naast schoot.

In de 86e minuut het moment voor Sven van Lierop. Kippenvel moment. Hij nam de goed ingespeelde Ruben van Rooijen goed aan, keek, zag de keeper iets voor zijn doel staan en krulde de bal van meer dan twintig meter in de kruissing. Een staande ovatie op de tribune was voor hem. 5-2

SVL schoot een minuut voor tijd nog op de lat, maar verder van die knal kwam SVL niet meer. Scheidsrecht Bogard floot voor het einde van de zeer sportieve en aantrekkelijke wedstrijd. Een prachtig resultaat voor IJFC.

Volgende week zaterdag, 12 september speelt IJFC zijn derde wedstrijd uit bij Hooglanderveen ( Sportpark Willem Tomassen, Hooglanderveen). Aanvang 15 uur. Bij winst gaat IJFC door in de beker, maar het blijft voorbereiding. De week erna start de competitie met een pittige uitwedstrijd bij CDW uit Wijk bij Duurstede. Dan moet het team er staan.