IJFC start bekercompetitie met gelijkspel tegen IVV 0-0

0 - 0

Groep 1 09

29 augustus 2020 17:00

Schram

Na een aantal oefenwedstrijden gespeeld te hebben stond zaterdag de eerste bekerwedstrijd tegen IVV uit Landsmeer op het programma. Na 90 minuten op een zacht natuurgrasveld was de eindstand 0-0. Een gelijkspel was op zich een reële afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld hoewel gezien de grote kansen voor IJFC in de 2e helft waarbij tot driemaal het aluminium werd getroffen een overwinning wel degelijk mogelijk was geweest. Eerlijkheidshalve dient vermeld te worden dat ook IVV een aantal kansen creëerden die evenmin een doelpunt opleverde. Met de volgende 2 bekerwedstrijden tegen SVL en Hooglanderveen in het vooruitzicht voldoende perspectief om de volgende bekerronde te bereiken.

IJFC opstelling; Mike Maaswinkel, Marc vd Kleij, Jeffrey Stigter, Stefan de Wit, Mark Broekhuizen (46e  Davey vd Snoek), Ruben van Rooijen, Hicham Chatouni, Stijn de Bie (46e Erwin van Soolingen), Robert Maat (20e Travis Wright), Vincent Griffioen, Youri de Kruijf (65e Nino Poeketi)

In de 1ste helft zijn er nauwelijks kansen voor IJFC terwijl IVV een aantal keren dreigend opduiken voor het IJFC doel. Onnauwkeurig afwerken door de IVV aanval maar ook goed ingrijpen door de IJFC verdediging voorkomt een tegendoelpunt.

In de 2e helft een veel beter IJFC dat zich door goed samenspel en individuele acties een aantal grote kansen weet te creëren.  Tot 3 maal toe staat het aluminium echter een treffer in de weg. Na 90 minuten blijken de doelpunten vanmiddag erg duur. Eindstand 0-0

Komende dinsdag speelt IJFC op eigen sportpark Groenvliet tegen Tricht een volgende oefenwedstrijd. Aanvang 20.30 uur. Vervolgens zaterdag om 14.30 uur de volgende bekerwedstrijd tegen 1ste klasser SVL uit Langbroek.