IJFC C1 verliest als nog twee punten in de laatste minuten

C-junioren zaterdag, C1, 2e klasse 07 (PP)

7 maart 2015 13:45

Oskam, M.

Opstelling

Na drie weken geen wedstrijd was zaterdag Sporting’70 C1 de tegenstander voor IJFC C1. De voorbereidingen op de training waren goed verlopen maar er waren voor de wedstrijd nog wat kleine onzekerheden, Noel die nog wat last had van de kuit en Daan die nog wat last had van zijn stuitje. Voor deze twee jongens waren Jayden en Luuk doorgeschoven vanuit de D1. Naast de onzekerheden was Marc opgeroepen voor de B1 van IJFC, waar hij de afgelopen 2 weken zeer verdienstelijk heeft gespeeld. HVandaar dat Marc vanaf halverwege de eerste helft pas van de partij kon zijn.

Hierdoor was de basiselftal op een aantal plekken gewijzigd;Koen stond vertrouwd op de goal. Bas en Job vormde voor het eerst samen het centrale hart, Sven en Remon namen de back posities op zich. Op het middenveld begonnen Ward en Damian als een verdedigend blok voor de verdediging. En naast dat Job centraal achterin stond was de tweede opvallende wijziging dat Tim op de 10 positie begon. Voorin stonden van links naar recht Daan, Wouter en Cashif.

IJFC C1 begon niet sterk aan de wedstrijd, door de aantal wijzigingen liep het niet zo vloeiend en was IJFC zoekende naar de vertrouwde patronen. Hierdoor stapelde de kansen voor Sporting op en mocht IJFC zich gelukkig prijzen dat de goal niet viel. De grootste kans was een voorzet vanaf rechts die door het slechte veld zo van richting werd veranderd dat de bal door de spits van Sporting volledig werd gemist vanaf 2 meter voor de doellijn. Naast de kansen van Sporting kreeg IJFC ook nog 2 kansen die eigenlijk benut hadden moeten worden, zowel Daan als Wouter kwamen allebei door een goede dieptepass eerder bij de bal dan de twijfelende keeper van Sporting maar beide kregen de bal vervolgens niet voorbij de keeper van Sporting. Uiteindelijk ging IJFC de rust in met een 0-0.

Vanaf de zijlijn werd er door de trouwe supporters geroepen om een gouden zet in de rust, en een warme bak koffie en daar gingen de trainers van IJFC dan ook voor.

Na rust kwam IJFC beter uit de startblokken. Marc en Job gingen het centrale duo vormen, Noel vormde met Jayden het blok voor de verdediging. Dit resulteerde in de tweede helft dat IJFC eigenlijk continu op de helft van Sporting’70 speelde maar de kansen die gecreëerd werden niet afgemaakt of niet goed uitgespeeld werden. Na ongeveer 10 minuten in de tweede helft kwam Luuk van D1 in de ploeg voor Cashif en ging spelen op de nummer 10 positie, Wouter verschoof hierdoor naar rechtsbuiten en Tim ging weer in de punt van de aanval spelen. En of dat het zo moest zijn was dit misschien wel de gouden zet waar de trouwe fans omvroegen. Nog geen 5 minuten later was het een prachtige diepte pass van achteruit door Job gegeven op de razend snelle Wouter, die deze kans gelijk benutten en voor IJFC de 1-0 op het scorebord zetten. Daarna kwam er nog wat kleine kansen voor beide elftallen maar beide teams waren niet scherp genoeg voor de goal. Het leek erop dat IJFC de punten in huis ging houden tot dat de scheidsrechter van dienst 3 minuten voor tijd, een makkelijk gegeven strafschop gaf aan Sporting’70. Helaas voor IJFC werd deze strafschop verzilverd en moest IJFC de punten gaan delen (1-1). IJFC kreeg uiteindelijk in de laatste seconde van de wedstrijd nog een grote kans vanaf rechts maar helaas werd deze bal niet op doel geschoten waardoor er puntverlies werd geleden.

Over de gehele wedstrijd gezien had IJFC de punten in huis moeten houden maar helaas mocht het niet zo zijn. Complimenten voor de jongens van de D selectie die de C selectie hebben geholpen. Hopelijk kan IJFC C1 volgende week gaan strijden om de drie punten in eigen huis te houden als de ploeg thuis om 10:00 uur speelt tegen t'Goy C2.