2 - 2

IJFC JO15-1

Hoofdklasse E

12 september 2020 10:00

Afgelopen zaterdag mocht de 15.1 aantreden tegen vv de Meern 15.2. Van te voren werden de jongens al gewaarschuwd voor onderschatting en kregen ze de opdracht mee om scherp te zijn vanaf minuut 1.

Opstelling IJfc: Sem, Jasper E, Toine, Bas, Keyanu, Ries, Siebe, Thomas, Jasper H, Matz en Daan.

Op de bank namen plaats Milas, Luuk en Faisel. Nog herstellende van een blessure maar op de weg terug Sepp.

Vanaf minuut 1 probeerde de jongens verzorgd te voetballen. De Meern wat een aantal behendige spelers had en een aantal fysieke jongens kwam er niet aan te pas. Echter door miscommunicatie kreeg de Meern wel de 1e grote kans. Gelukkig voor IJfc werd deze naast gekopt. Daarna regeerde vooral IJfc. De eerste 3x miste Jasper zijn kansen nog maar de 4e keer schoof hij de bal uiterst beheerst binnen na eerst langs de keeper te zijn gesprint. Daarna bleef de IJfc trein komen met als voorwaartse Jasper, Daan en Siebe. 7 minuten later alweer de 0-2 op het bord. Na goed opzetten van Jasper schoot Siebe de bal op de keeper en Matz wist hier wel raad mee. Daarna bleef IJfc drukken maar scoorde helaas niet meer.

In de rust 2 wissels Luuk en Milas erin voor Siebe en Toine

De Meern kwam heel anders de 2e helft in met veel inzet. IJfc dacht de buit al binnen te hebben en schakelde iets terug. Hierdoor kreeg de Meern grip op de wedstrijd en rook dat er kansen waren. Echter was de strijd vooral op het middenveld. 40ste minuut wissel Thomas uit Faisel in.

Beide teams creëerde enkele kansen maar toch was het gevoel bij IJfc er nog wel dat er niet zomaar gewonnen was. In de 60ste minuut een ongelukkige eigen goal van Jasper waardoor de Meern alles op niets ging spelen. In de 67ste minuut Milas uit voor Daan. In de laatste minuut een corner voor IJfc eigenlijk kon er vrij weinig mis gaan. Maar de bal werd naar voren gewerkt en Sem dacht de bal op 30 meter weg te moeten werken. Echter was de Meern er sneller bij en schoot de bal richting doel. Jasper kopte de bal nog op de paal van het eigen doel en u raad het 2-2…….

Eigenlijk is 2 punten verspelen altijd balen. Helemaal als we stand zien maar ook leerzaam uiteindelijk zijn we er om de jongens te ontwikkelen tot goede spelers en maakt de uitslag niet uit. Wat de jongens de 1e helft hebben laten zien was top en dat moeten we door zien te trekken naar de volgende wedstrijden!

Volgende week vriendenschaar 15.1 thuis. Deze spelen we op het heilige tijdstip van 8:30 op veld 1