R. van Eijk

IJFC E1 – AS80 E2                uitslag 3-2

Zaterdag 14 Maart 2015

1e Helft

Deze wedstrijd moest nog afgewerkt worden zonder de nog niet fitte Tim, door ziekte, en de geblesseerde Sam. Beide jongens waren er wel om hun team genoten aan te moedigen, Super heren !! AS80 begon sterk aan de wedstrijd, de eerste corner was dan ook voor de gasten. Door het goede positie spel en vlot overspelen van AS80 had IJFC het moeilijk. Door er met zijn alle hard voor te werken kwam IJFC ook in de wedstrijd. Noah wist vanuit het midden, met een prima bal, de rechtsbuiten Hidde te bereiken, deze twijfelde geen seconde en schoot de bal hard en strak met rechts binnen 1-0. Nick, Leon en Milan hadden de handen vol aan de aanvallers van AS80, maar ze hadden het goed voor elkaar. Lukte het toch een keer niet, was Luke er nog om AS80 af te stoppen. Bram aanvallend en verdedigend actief wist een corner te verdienen. Onze spits Divano kopte deze net naast. Tegen het einde van de eerste helft, zette AS80 van achteruit een mooie aanval op. De bal ging snel van speler naar speler, IJFC werd uitgespeeld met de 1-1 als gevolg. De laatste kans was ook voor AS80, de vrije bal ging echter ver over. Het beloofde een spannende 2 helft te worden.

2e Helft

IJFC begon de 2e helft zeer goed, vol vertrouwen trokken de jongens ten aanval. Perry wist er voor IJFC snel een corner uit te slepen. In de drukte voor het doel, kon Leon de bal op het doel krijgen, helaas bracht de keeper van AS80 redding. Hidde was in topvorm vandaag, eerst een mooi voorzet op Nick, helaas mikte deze net naast het doel. Maar bij een volgende aanval op rechts, kapte Hidde zijn man uit, en deze keer met links schoot hij de bal prachtig met een boog in de verre hoek de 2-1. In het vervolg van de wedstrijd bleef IJFC gevaarlijk, een goede corner van Bram kwam bij Noah, hij knalde de bal op de paal. Bij de spaarzame uitvallen van AS80 waren er in de 2e helft Chaver met Milan die regelmatig deze aanvallen onschadelijk wisten te maken. Bij IJFC was eerst Leon gevaarlijk met een schot net naast. Hierna een actie van Perry, zijn bal ging via de keeper en de lat, en werd uiteindelijk een corner. Nick kreeg een paar mooie kansen, 1 corner kopte hij naast, 1 voorzet uit een vrije bal schoot hij naast, maar hij bleef volhouden, een bal door het midden naar Nick en deze schoot hij zonder twijfel prima binnen 3-1. De buit leek binnen. Toch was AS80 die het tegen het einde van de wedstrijd nog spannend wist te maken. Een hoge bal van ver af kwam via de lat voor het doel bij IJFC, hier stond net een speler van AS80, deze schoot nog de 3-2 binnen.  Hier bleef het uiteindelijk bij. Het was een spannende wedstrijd, de jongens hebben er hard voor gevochten, maar het was een verdiende overwinning. Ga zo door.

Spelers:  Milan, Luke, Hidde, Leon, Divano, Chaver, Noah, Bram, Perry en Nick