C-junioren zaterdag, C1, 2e klasse 07 (PP)

14 maart 2015 10:00

T. Mook

Opstelling

Afgelopen zaterdag stond weer een mooie wedstrijd op het programma voor de jongens van IJFC C1. Een op één na fitte selectie (Wouter niet aanwezig vanwege een oogblessure) werd aangevuld door een speler van de D1 Jayden, die naast Sven en Ward begon op de bank. De opstelling voor het begin van de wedstrijd was als volgt; Koen begon zoals vertrouwt op de goal, de verdediging bestond uit, Remon van af rechts, Marc vormde net zoals de tweede helft vorige week het hart van de defensie met Job en linksback begon Bas. Het middenveld werd met een blok gevormd door Noël en Damian en op de nummer 10 positie begon Tim. Waardoor de aanvalslinie bestond uit Cashif, Daan en Stan.

T’Goy C2 was een bekende tegenstander omdat zij voor de winterstop ook al bij de C1 in de competitie zaten. Toen werd het 6-2 maar begon de ploeg niet al te sterk de wedstrijd en kwam IJFC met 0-2 achter. Nu was de opdracht dus duidelijk 1. Niet achter komen en 2. En dus niet te slap beginnen aan de wedstrijd.

Maar helaas begon IJFC niet zeker aan wedstrijd, en kon het niet lekker in het eigen spel komen, mede de verdienste van T’Goy. Hierdoor werd er door IJFC snel en vaak bal verlies geleden en het gevolg wat daaruit volgde was dat er kansen ontstonden voor T’Goy. Uit deze kansen ontstond er in de 13e min een corner voor T’Goy, die de bal voor de pot slingerde en uitgerekt één van de kleinste mannetjes die op het veld liep, kopte de bal uitstekend langs keeper Koen, 0-1. Na deze goal van T’Goy probeerde IJFC terug te komen in de wedstrijd en creëerde een aantal kleine kansen die voornamelijk voortkwamen uit dode spelsituaties. Bij één van deze vrije trappen leek het voor IJFC raak te zijn door een prachtig schot van onze Tim maar door het te vroeg uitstappen van een speler van T’Goy en de scheidsrechter die niet de bal afwachtte maar direct floot ging de goal niet door en moest IJFC de vrije trap overnieuw nemen. De vrije trap die hieruit volgde werd helaas niet gescoord waar door de stand 0-1 bleef.  Na deze vrije trap kwam was het al snel T’Goy die weer probeerde aan te vallen en wat resulteerde in een diepte pass op de spits die een duel aanging met Marc, en vanuit IJFC oogpunt begin de spits een overtreding doormiddel van de schouder in de rug te zetten van Marc maar de scheidsrechter beoordeelde anders waarna de spits van T’Goy de bal af kon leggen en de 0-2 op het scorebord werd gezet. Op dat moment zakte de moed wel even weg bij de jongens van IJFC, als eerst al een vrije trap wordt afgekeurd en daarna ook nog is een overtreding niet gezien word, dan heb je ook even de pech tegen. Door dat de moed wegzakte kreeg T’Goy nog een aantal kansen maar door goed meelopen van Job en Bas konden een aantal ballen goed van de lijn gehouden worden. Even leek het er op dat IJFC met een 0-2 de rust in ging maar gelukkig viel er toch nog een goal, Job slingerde een corner voor de goal en uit het niets was daar Cashif die de bal van dichtbij prachtig in het dak van de goal kopte, 1-2

Voor de tweede helft was de opdracht duidelijk probeer van de goal vlak voor rust nog één misschien wel twee te maken zodat je toch de punten in huis kan houden. Duidelijk was wel dat IJFC uit een ander vaatje moest tappen dan voor de rust want anders kon het nog wel is een vervelende ochtend worden. IJFC begon net zoals de eerste helft niet scherp aan de tweede helft. Al na 5 minuten na rust kwam er een aanval op gang bij T’Goy wat resulteerde in de 1-3. De opgave werd op dat moment alleen maar moeilijker en moeilijker. Maar ondanks die 1-3 achterstand leek dit het tikje wat de jongens van IJFC nodig hadden. En een minuut of 15 later was daar opnieuw de aansluitingstreffer na een combinatie tussen Tim en Daan, was het uiteindelijk Daan die de 2-3 maakte. En met dan nog een minuut of 15 te spelen kon IJFC alleen nog maar hopen dat dit de ommekeer was. T’Goy liet telkens iets meer ruimte komen voor IJFC, die er ook nog in gingen geloven. Daan zette vanaf links een aanval op en legde de bal terug op Tim die de bal op doel schoot maar niet trefzeker was waarnaar Cashif in de rebound toch nog een puntje voor IJFC binnen sleepte, 3-3. Door het tijdrekken wat er bij vlagen in de tweede helft was aan de kant van T’Goy, werd er door de scheidsrechter veel blessuretijd bijgeteld, waar IJFC eigenlijk niet echt op zat te wachten. IJFC was klaar gestreden en T’Goy kreeg in blessure tijd nog een aantal kansen. Maar gelukkig kon IJFC nog rekenen op Koen, die in de eerste helft nog niet zijn ritme had gevonden maar in blessuretijd toch de ploeg op de been hielt.

Over de hele wedstrijd gezien mag IJFC zich een beetje gelukkig prijzen met een punt maar moet ook gezegd worden dat terugkomen van 0-2 en 1-3, erg goed is. De jongens weten allemaal dat we beter kunnen en daarom gaan we aanstaande zaterdag de strijd maar weer aan uit tegen Sporting C1 om 13:00!