B-junioren zaterdag, B1, 2e klasse 08 (Promotie Poule)

14 maart 2015 10:00

Zielhorst, T.P.M.

Opstelling IJFC JO17-1

Het was weer vroeg op voor de uitwedstrijd bij Benschop voor IJFC B1, maar zoals elke wedstrijd was iedereen er weer klaar voor. Benschop stond 2e achter IJFC, en van de eerdere thuis wedstrijd wisten we dat we konden winnen maar ook dat het een lastige tegenstander is.

De eerste aanvallen zijn dreigend van beide kanten maar houden op bij de 16, echte kansen zijn er dus niet. In de 15e minuut komt Benschop er dan toch een keer doorheen en word IJFC op een 1-0 achterstand gezet. Maar nog geen minuut later wordt de tegentreffer weer ongedaan gemaakt door een voorzet vanaf links die goed word ingeschoten door Remsley.
IJFC lijkt daarmee de smaak te pakken te hebben en probeert door te drukken, maar de keeper en paal verijdelen dat de score verder oploopt. Na ongeveer een half uur spelen wordt de bal door het midden niet goed opgebouwd door Benschop en kan Remsley de bal onderscheppen en zo is de weg naar het doel vrij en schiet hij beheerst de 1-2 binnen.
De rust word ook met deze stand bereikt waar het wel 1-3 of 1-4 had kunnen, of misschien moeten, staan.

In de tweede helft verliest IJFC de controle over het spel en zet Benschop vol door. Na ongeveer 10 minuten resulteert dat in de gelijkmaker: 2-2. IJFC krijgt maar geen vat op de nummer 10 van Benschop en zo duikt Benschop nog een heel aantal keer gevaarlijk voor het doel van IJFC op. Maar Michel staat vandaag zeer goed zijn mannetje en weerhoud Benschop keer op keer ervan nog een goal te maken.
Naarmate de tweede helft vordert, vloeit ook bij Benschop de energie weg en kan IJFC er een aantal keer gevaarlijk uitkomen via de spitsen. Maar de afronding lukt net niet. In de laatste minuut gaat IJFC in een ultieme poging nogmaals op het doel af, maar het zit net niet mee. En zo blijft het 2-2. Niet gewonnen, maar toch knap een punt vastgehouden.

Komende woensdag staat de wedstrijd tegen Vriendenschaar B2 voor de 1/8 finale van de beker op het programma: om 19:00 uur is de aftrap.