Houten C5

C-junioren zaterdag, C2, 2e klasse 41

21 maart 2015 12:00

E. Kars

Zaterdag de wedstrijd tegen Houten C5.  De vorige keer werd er netjes met 4-2 van gewonnen. We speelden op de gras velden achterin die met de week slechter en slechter worden. Waardoor verzorgd voetbal haast onmogelijk wordt.

IJfc misste Glenn vanwege Ziekte. En werd aangevuld door Berkant van de D1 Vietlinh en Mitchell van de D2.

IJfc begon sterk en fel aan de wedstrijd. Wat resulteerde in enkele kansen. Na 10 minuten kreeg Jasper de bal aangespeeld van Tommy en schoot van 30 meter op doel. De bal werd door de wind opgevangen en viel de goal in. 1-0.    Daarna werd ijfc iets slordiger.  Na 25 minuten daarom ook de wissel Esmee erin en Ricardo eruit. Om zo de rust in de ploeg te krijgen.   Na 28 minuten pakte Houten de bal rond de middenlijn af. Na slecht omschakelen van ijfc kon de lange spits de achterlijn halen, terug kappen en hard op doel schieten. En normaal gaan dat soort ballen ver en ver naast, maar deze viel in de winkelhaak zo de goal in. Jim had de bal alleen maar gehoord. 1-1.

In de rust de afsrpaak gemaakt om weer rustig te gaan voetballen en de ballen laag te houden vanwege de wind.

In de 2e helft begon Houten gelijk fel aan de wedstrijd en IJFc die leek nog iets te slapen. Na 5 minuten was er miscomminucatie tussen Vigo en Jim. Vigo speelde de bal daardoor iets te kort of te zacht terug. En de spits kon ermee vandoor 1-2.   IJfc probeerde wel aan te vallen maar het lukte net zoals de afgelopen wedstrijd gewoon niet.  Na 55 minuten trapte een speler van Houten na bij Jasper. En kreeg van de goed leidende scheidsrechter een terechte gele kaart.  IJfc voelde  dat er nu wat te halen viel. en ging 3-3-4 spelen. Met vigo voorin ipv achterin. IJfc kon nog enkele plaagstootjes uitdelen maar kreeg de bal niet richting de keeper van Houten.  2 minuten  voor tijd schoot de keeper van Houten de bal naar voren en won het duel met Jellis waardoor de spits de bal onhoudbaar langs Jim kon schieten 1-3.  Erna was het afgelopen.

Ondanks dat jullie verloren hebben, Hebben jullie veel strijd en inzet geleverd. Daar zijn wij als trainer blij mee. Het goede voetbal van voor de winterstop komt dan vanzelf weer terug. Het belangrijkste is wel dat je na een tegenslag in jezelf blijft geloven en blijft voetballen.

Berkant Vietlinh en Mitchell bedankt voor het meedoen. Jullie hebben het heel goed gedaan tegen de jongens van 2 meter.

Volgende week Maarssen c5 uit om 14:30