3e klasse 112

19 september 2020 8:30

Ruud van Eijk

IJFC JO13-2 - UVV JO13-3

Vandaag 19 september stond onze eerste competitie wedstrijd op het programma.  De spelers waren de hele week al onrustig.  Dus we hoopten dat we op tijd alle kopjes dezelfde kant op hadden gekregen. De eerste 10 minuten begonnen we sterk aan de wedstrijd.  Hierdoor creëerden we meteen verschillende kansen. Maar omdat we ons vizier nog niet scherp hadden staan scoorden we helaas nog niet.  Dit zorgde ervoor dat we de tegenstander wat meer in hun spel lieten komen . Ze creëerden zelfs een paar kansen. Maar onze verdediging bleef fier overeind en zorgde dat de nul op het scorebord bleef staan. Het fysiek spelende UVV had al een paar keer onze spelers belaagd. Wat uiteindelijk in de 17 minuut een penalty opleverde voor Tijmen. Jan pakte als echte aanvoerde zijn taak op en nam de penalty.  Helaas was het nog niet ons moment om te scoren.  Toch blijven we door voetballen. We voeren de druk op en  blijven erin geloven. Rust. Na de rust beginnen we te slap. UVV krijgt hierdoor meerdere kansen. Gelukkig hebben zij hun vizier niet scherp staan want het zou onterecht zijn geweest. Maar we zijn er wel bij nu. Ineens gaat het draaien. We maken het breed. We komen voor de man en we zoeken de combinaties.  Mechael gaat vanuit het middenveld ervandoor met de bal. En worstelt zich de 16 meter in en scoort! ( 1-0 ) in de 46ste min. Dit hadden we nodig. We zetten een tandje erbij. Tijmen probeert met een prachtige stiftbal de keeper te verschansen. Maar de bal rolt helaas net naast. Maar de volgende aanval gaat er in. Een steekbal van Glenn word keurig afgemaakt door Damin in de 50ste min. ( 2-0 ). UVV krijgt het lastig.  Ze worden nog fysieker,  trappen na en  beginnen te schelden op elkaar en onze spelers.  Gelukkig houd de scheidsrechter het keurig in de hand en geeft een van hun spelers geel. Dit gebeurt na een forse overtreding op Tiemen. Ondanks dat we even van slag zijn reageren we op de enige juiste manier en dat is scoren.  Een geweldige voorzet van Damin rond Timo droog af in de 59ste min.
Deze wedstrijd was een stuk lastiger dan de andere. Fysiek en technisch. Toch hebben jullie het individueel en als team keurig opgepakt. Klasse jongens 👍