21 maart 2015 10:00

T. Schoonenberg

IJFC E4 – GEINOORD F5

Vandaag de thuiswedstrijd tegen Geinoord. Verzamelen om 9.30 voor de kantine. Beetje grijze lucht en lichte regenval.

Geinoord zal na de nederlaag van de vorige keer ( 12-1 verloren) absoluut alles op alles gaan zetten om dit niet weer te laten gebeuren. Na de aftrap blijkt hun sterspeler `yunus`!? ook weer van de partij.. De coach van Geinoord roept zijn naam namelijk om de 2 minuten.. alles op `yunus`.. ! Dit is ook absoluut een creatieve speler waar we goed rekening mee moeten houden!

Vol goede moed zet IJFC druk.. Vrij snel kan Saffiano zich vrij spelen en geeft een prachtige voorzet aan Ricardo die hem op zijn beurt mooi het doel in werkt! 1-0!! Daarna een prachtige hoge voorzet van Koen die direct uit de lucht wordt geschoten door Boaz… Oei.. over het doel…

Geinoord kan zich door onze verdediging heen werken en krijgt meteen met onze keeper Sepp te maken.. Sepp ziet dat hij uit moet komen en kaatst de bal keurig weg… in de rebound kan Geinoord helaas opnieuw schieten en scoort hierbij.. 1-1..  Nu IJFC weer.. uit een voorzet van Ricardo scoort Saffiano de 2-1!!  Niet lang daarna volgt de rust.

Na de rust komt Geinoord geregeld gevaarlijk dicht bij ons doel. Een aanval van Geinoord probeert Sepp te stoppen maar ze gaan langs onze keeper.. er volgt een schot op het doel.. maar helaas voor Geinoord weet Daan de bal nog 5 cm voor de doellijn weg te werken.

IJFC valt weer aan, Fabries zorgt voor een prachtige voorzet naar Saffiano, en jaaa!! 3-1! Hierna volgt nog een uittrap van de keeper van Geinoord; recht in de voeten van Saffiano.. helaas naast geschoten! Geinoord aan zet, ze spelen door onze verdediging heen en schieten hard op het doel, gelukkig op de linkerpaal.

Dan een aanval van IJFC door Saffiano.. die keurig de verdedigers uitspeelt en een harde lage bal in de korte hoek! Prachtig.. 4-1 Geinoord scoort niet lang daarna de 4-2

Fabries weet zich vrij te maken en trapt helaas op de doelpaal. Geinoord blijft lastig.. ze komen door onze verdediging en scoren met een onhoudbare hoge bal de 4-3. Het wordt ineens weer spannend want de gelijkmaker door Geinoord lijkt in de lucht te hangen..  Na een aanval van IJFC volgt een corner. De corner wordt magistraal met effect genomen door Bram en belandt in het doel!! 5-3..

Niet lang daarna wordt er afgefloten.. Verdiend gewonnen.. en een groot compliment voor onze keeper Sepp die deze wedstrijd heel veel pogingen van Geinoord heeft weten te stoppen!