14 augustus 2021 12:00

Tim de Heer

Opstelling

De kop is eraf voor IJfc 19.1 en de 17.1

Na eerst 2 weken gezamenlijk getraind te hebben mocht het zaterdag aantreden tegen ’s-Graveland 19.1 de tegenstander zal het komende seizoen ook in de hoofdklasse uitkomen.

Vooraf aan de wedstrijd werd er begonnen met een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan Isay en Noah Gesser. IJFC speelde met rouwbanden.

De 19.1 startte met de volgende 11: Kay, Wesley, Ramon, Leon, Bram, Justin, David, Milan, Tim, Wissam en Safiano.

Na de start van de wedstrijd greep IJfc direct het initiatief en liet veel dingen zien waarop getraind was. Na 12 minuten was Tim slim uit de spits weg gelopen en slalomde slim door de defensie heen en scoorde vanuit een moeilijke positie 1-0. De 2-0 viel vrij snel daarna een afgeslagen corner viel voor de voeten van David en deze bedacht zich geen moment.

Daarna liet IJfc de teugels iets vieren en maakte het een hoop onnodige fouten en vielen de linies uit elkaar daardoor kon ‘s-Graveland weer in de wedstrijd komen 2-1

In de rust 3 wissels Nick erin voor Leon, Nigel voor Milan en Jamal voor Justin.

De 2e helft pakte IJfc de draad weer op en bepaalde het spel. Na een goede actie van Safiano die in de 16 onderuit gehaald werd wist Tim dit buitenkansje te verzilveren 3-1.

Na een uur kwamen er nog meer 17.1 spelers in. Matz voor Tim, Ries voor Wissam, Keyanu voor Bram, Thomas voor David en Leon kwam er weer in voor Bram. Deze 17.1 jongens brachten weer energie in de wedstrijd en hebben laten zien dat ze op de goede weg zijn.

Na een diepte bal van Ramon op Nick kon Matz de bal inkoppen 4-1.

De 5-1 is een speciale Safiano kreeg de bal passeerde 3 spelers en schoof de bal langs de keeper. Een mooi moment voor hem om zijn vrienden Isay en Noah te eren met een shirt welke hij liet zien.

6-1 een mooie diepte bal op David deze gaf de bal voor op Jamal en schoof hem binnen

7-1 een solo van Ramon die zijn sterke optreden ook met een doelpunt mocht bekronen.

Wat we als trainers gezien voor een 1e wedstrijd beloofd veel goeds. Ook is het heel positief de onder 17 spelers aan tonen dat ze zich aan het niveau van de 19 kunnen optrekken wat misschien wel resulteert in meer??