IJFC JO17-1

B-junioren zaterdag, B1, 2e klasse 08 (Promotie Poule)

23 mei 2015 11:15

Opstelling IJFC JO17-1

De allerlaatste wedstrijd van het seizoen en voor de huidige trainers de laatste wedstrijd in dienst van de B1. Op bezoek bij de nummer laatst, maar dat zegt niets in deze competitie. Dat had de thuiswedstrijd ook al bewezen met een moeizame, maar uiteindelijk toch ruime, 3-0 overwinning.

We gingen weer met een compleet elftal weg zoals zoveel wedstrijden hiervoor ook gedaan is. Nu dachten we de drukte voor te zijn door niet bij IJFC te verzamelen, maar dat mocht helaas niet baten aangezien de lokale korfballers daar ook voor gekozen hadden. In de regen kwamen we aan bij Maarssen, maar het uitzicht was op een droge wedstrijd volgens onze eigen weerman.
De weerman had gelijk en we begonnen droog aan de wedstrijd. IJFC had meer grip op de wedstrijd maar de voorhoede kon maar niet in stelling worden gebracht. Na ongeveer een kwartier lukt het dan toch door een mooie steekpass van Pieter om Ruben alleen weg te sturen en hij schiet beheerst de 0-1 binnen. Het duurt daarna erg lang voordat IJFC echt weet door te drukken doordat de spitsen maar niet echt in stelling kunnen worden gebracht. 20 minuten later is het dan toch echt zover, nu is het Pieter die een pass van Stefan net voorbij de verdedigers in ontvangst neemt en het doelpunt maakt: 2-0. Zo hopen we ook de rust te gaan halen, maar daar denk de sheidsrechter helaas anders over als hij een bal in de buik van Bradley als een handsbal beoordeeld en een penalty weggeeft. Zo gaat IJFC rusten met een 1-2 voorsprong.

Na rust gaat IJFC op dezelfde voet door, maar weet nu dat het wel moet scoren omdat je anders nog wel eens tegen een verrassing aan kan lopen. Ook in de 2e helft lukt het allemaal net niet en lijkt Maarssen er meer en meer in te gaan geloven dat er nog minimaal een gelijkmaker in zat. Maar na een half uur scoort Djonnie na een solo en voorzet van Stan de bevrijdende 1-3. Ondertussen is er ook een rode kaart gevallen: Jan kon zich niet inhouden, we zouden ons deze keer toch echt inhouden... En hij mocht achter de boarding bij de supporters plaatsnemen.
Nu het 1-3 stond, was de afspraak dat de niet geheel fitte Jason in de spits mocht plaatsnemen, belofte maakt schuld. Hij stond er nog niet heel lang in of hij kreeg al kansen om zijn zo gewilde doelpunt te maken. Maar hij kreeg het niet voor elkaar, ondanks de precies op maat voorzetten van Stan. Door een slordigheidje achterin komt Maarssen nog terug tot 2-3, maar meer dan dat word het niet en zo eindigt de laatste wedstrijd van het seizoen zoals het lange seizoen begon in Veenendaal: met een overwinning.

Na de wedstrijd snel gedouched en omgekleed om naar IJFC te gaan waar we gehuldigd zijn omdat we najaarskampioen zijn geworden. Vervolgens nog getrakteerd door de trainer met een drankje en IJFC 1 aan gaan moedigen om de promotie te bewerkstellingen.

We willen als trainers iedereen bedanken voor het leuke seizoen dat we gehad hebben en jammer dat we de promotie niet gehaald hebben. Volgend jaar weer een kans!
Bedankt Michel, Joey, Matthijs, Elwin, Bradley, Jason, Stan, Stefan, Pieter, Bas, Djonnie, Remsly, Conner, Ruben. En iedereen die als invaller met ons mee heeft gedaan: Marc, Koen, Koen, Bas (en ik vergeet vast iemand, sorry!). En natuurlijk de ouders en supporters die zo goed als elke wedstrijd aanwezig waren.