IJFC B1 - Vriendenschaar B2 (Beker 1/8 finale)

Vriendenschaar B2

B-junioren, B1, Groep 2 7

18 maart 2015 19:00

Opstelling

Op een woensdag een wedstrijd in plaats van een training. Dat is weer eens wat anders, en helemaal als het een alles of niets wedstrijd is zoals de 1/8 finale van de beker. Zo ver mogelijk komen dat was de wens die er leefde. En om dat te bereiken moest Vriendenschaar B2 verslagen worden. Iedereen had er veel zin in.

Met Vriendenschaar B2 staat de eerste helft een goed voetballende ploeg tegenover IJFC B1. En daar lijken we dan ook geen grip op te krijgen. Dat resulteert na ongeveer 10 minuten dan ook in een 0-1 achterstand. IJFC probeert er wel doorheen te komen, maar als er dan doorgebroken word, staat de keeper weer uitstekend in de weg. Na ongeveer een half uur kan Vriendenschaar de bal zomaar aannemen in de 16 en om een doelpunt te voorkomen word met een tackle geprobeerd te bal weg te krijgen. Maar in plaats van een gesmoord schot krijgen we een penalty tegen.
Als IJFC vlak voor rust met een man meer komt te staan, lijken de kansen toch gewoon weer te komen. Maar elke keer weer staat de keeper zijn mannetje en voorkomt een zeker lijkend doelpunt van IJFC.

De 2e helft begint IJFC beter dan de 1e, er lijkt meer controle te zijn en er is meer rust in het spel. Maar de drang om de aansluiting te maken, is zeker niet verdwenen. Er moet wel vaak door de scheidsrechter ingegrepen te worden doordat er hier en daar door het fanatisme en de wil om te winnen wat opstootjes zijn.
Binnen 10 minuten valt de openingsgoal van IJFC dan toch. Pieter schiet de bal keihard binnen. DIt is het sein voor IJFC om nog korter op de bal te verdedigen. Bij nog een gele kaart voor Vriendenschaar lukt het IJFC niet om te scoren. Als ze weer compleet zijn, valt de goal zelfs aan de andere kant en is de opdracht weer om er 2 te scoren.
He besluit valt dan ook om 1 op 1 achterin te gaan spelen en er een extra aanvaller in te zetten. Een corner komt eerst via de paal nog terug het veld in, word vervolgens tegen de verdedigers aangeschoten, maar uiteindelijk krijgt Conner de bal voor de voeten en schiet hem binnen: 2-3.
In de blessuretijd neemt IJFC dan een nog groter risico om er nóg een verdediger af te halen, dit resulteert in nog een paar kansen van IJFC, maar ook eentje aan de kant van Vriendenschaar. Waar wij de bal er niet in krijgen, schiet Vriendenschaar de bal wel binnen en zo word de einduitslag bepaalt op 2-4.

Helaas niet door naar de 1/4 finale van de beker, maar er is in de 2e helft als team heel goed gevoetbald en gestreden voor elke meter. Nu de knop omzetten en op naar zaterdag wanneer de thuiswedstrijd tegen De Meern B3 op het programma staat.