B-junioren zaterdag, B1, 2e klasse 08 (Promotie Poule)

14 april 2015 18:30

Eck, M.A.L. van

Opstelling

Op dinsdag de verplaatste wedstrijd tegen SV Nieuw Utrecht. We hadden al 2 keer eerder tegen hen gespeeld en ook 2 keer gewonnen, maar zeker de uitwedstrijd eerder dit jaar was niet makkelijk. Vanaf minuut 1 scherp zijn, want er lopen goede aanvallers rond.

De eerste helft wordt er niet heel erg scherp begonnen, maar het is toch IJFC dat het heft in handen neemt. Na 5 minuten gaat Stefan een heel aantal tegenstanders voorbij en schiet hij beheerst binnen. Zo lijkt het een makkelijk wedstrijd te worden, maar helaas zal dat niet het geval zijn. IJFC speelt slordig en geeft Nieuw Utrecht de kans om in de wedstrijd te komen. Na ongeveer 20 minuten wordt een hoge bal verkeerd ingeschat en valt de bal over de verdediging heen en zo staat het weer 1-1. Na de gelijkmaker komen er over en weer kansen, maar van beide kanten wordt er niet meer gescoord in de eerste helft.

De opdracht voor de tweede helft is dat er vanaf minuut 1 druk wordt gezet, zodat Nieuw Utrecht niet in hun spel kan komen. Het vroege druk zetten resulteert direct al in mogelijkheden en zo valt de 2-1 al na een paar minuten. Het breed leggen van Ruben wordt goed afgerond door Remsly. Nadat IJFC weer op voorsprong is gekomen, blijft er goed druk worden gezet en dat zorgt voor heel veel kansen, maar ze vallen net niet goed en zo blijft het lang veel te spannend. Nieuw Utrecht krijgt in de tweede helft niet veel kansen meer, maar als ze er uit komen dan staat de verdediging goed en ook Michel red een paar keer goed op afstandschoten.
Vijf minuten voor tijd lukt het dan uiteindelijk wel, het is wederom Ruben die door de verdeging van Nieuw Utrecht slalomt en goed blijft kijken en breed legt op de goed meegelopen Remsly. Ook deze keer word er weer beheerst binnen getikt en zo is daar de bevrijdende 3-1 voorsprong. Nu is het devies rustig blijven en uitvoetballen. Rustig blijven is nog lastig want Nieuw Utrecht begint gemener te spelen en na weer een smerige overtreding buiten het zicht van de scheidsrechter, besluit de scheidsrechter af te fluiten.

Een knappe overwinning op een lastige tegenstander en zo blijft IJFC B1 mee doen voor promotie.
Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Brederodes B1 op het programma.