3994AE
HOUTEN
tel. 030-6562277

IJFC laat opnieuw “het kaas van het brood eten “.

Vrijwel geen kans weggeven en toch aan het einde van de wedstrijd met lege handen staan. Het overkwam IJFC voor de 3e keer dit seizoen. En ook voor de derde keer van dit seizoen geeft het Bestuur van de tegenstander aan dat de overwinning gestolen is, maar hier heeft het team helaas niets aan, want het levert geen punten op. In de laatste minuut tikte aanvoerder Jeffrey Stigter de bal tergend langzaam langs de naast zijn doel aanbiedende keeper Kyran Buisman. Je kan hiervoor niemand boos aankijken, want dit is pure pech…. maar de gifbeker moet blijkbaar echt leeg. Misschien komt de ommekeer volgende week in de streekderby tegen streekgenoot Benschop.

IJFC startte in de volgende formatie: Kyran Buisman, Stefan de Wit ( 62 Rowan Manders) , Davey van de Snoek, Jeffrey Stigter, Marc van de Klij, Stijn de Bie ( 70 Erwin van Soolingen) , Ruben van Rooijen, Hicham Chatouani, Traves Wright ( 76 Gerben Renes) , Achraf el Jerari ( Luciano Poeketi) , Robin Dambruck.

IJFC nam vanaf de eerste minuut het initiatief en had de eerste helft veruit het meeste balbezit. Het team creëerde een aantal kansen, maar de scherpte ontbrak een beetje.

Als eerste werd Hicham Chatouani goed gelanceerd door Traves Wright, maar zijn schot werd gered door de keeper. Een verre ingooi van Marc van der Klij werd goed verlengd door Traves Wright, maar het schot van Stijn de Bie verdween net naast de paal. IJFC gaf geen kans weg en een aantal keren kon keeper Kyran Buisman een bal onderscheppen, zonder echt in gevaar te komen. In de 21e minuut verdween een scherpe cornerbal van Achraf el Jerari, buiten bereik van de keeper op de lat. Pech voor IJFC. Een goal van Traves Wright werd, op randje buitenspel , afgekeurd door de prima leidende scheidsrechter Dorrestijn en de mooiste actie van de wedstrijd van Hicham Chatouani, hij omspeelde twee tegenstanders en zette Ruben van Rooijen vrij voor de goal. Het schot van de goed spelende Ruben van Rooijen werd ternauwernood geblokt.  Dan in de 44e minuut eindelijk de verdiende 0 -1.

Marc van de Klij speelde met een prachtige pass Robin Dambruck aan, Robin schoot in, redding van de keeper, maar de rebound kwam bij Traves Wright terecht. Traves schoot de bal snoeihard hoog in de touwen. Rust 0 -1.

De tweede helft was opnieuw voor IJFC. Dat resulteerde in een uitstekende aanval voor IJFC. Robin Dambruck behield het overzicht en gaf een prima voorzet op Archraf el Jerari, die alleen voor de keeper stond. Met een reflex werd het doel schoon gehouden.

IJFC creëerde nog wat kansen, bleef de aanval zoeken, maar vergat in de 88e minuut in te grijpen en tot verbazing van iedereen, ook de supporters van Delta Sports, verdween het schot vanaf de rand van het strafschopgebied onhoudbaar in de verre hoek 1-1. Een afknapper voor IJFC. IJFC ging nog op zoek naar de 1-2, maar in de 91e minuut bleek een onschuldige dieptebal, die eenvoudig opgepikt werd door Jeffrey Stigter, toch de genadeklap voor IJFC te zijn. Zoals eerder beschreven, verdween de bal in het doel en liep IJFC tegen zijn derde onnodige nederlaag aan. In het verleden is het team weleens slechter begonnen en kwam het uiteindelijk nog wel goed. Daar houden we ons maar aan vast. Daarnaast mist IJFC nog een behoorlijk aantal spelers door blessures en hopen we dat deze spelers snel terug keren, maar dat vooral het geluk en de scherpte het elftal weer een beetje toe gaat lachen. In ieder geval alle neuzen dezelfde richting op houden en zaterdag met 200% inzet tegen Benschop de draad weer oppakken. We hopen dat de supporters als een blok achter het team gaat staan en dat we een goed resultaat gaan halen.