B-junioren zaterdag, B1, 2e klasse 08 (Promotie Poule)

18 april 2015 11:50

Kerchove, P. van de

Opstelling IJFC JO17-1

Een lastige tegenstander in Brederodes B1. In de najaarscompetie was er uit verloren, en in de thuiswedstrijd van de promotiepoule was er gelijkgespeeld. Nu dan maar eens winnen, dan hebben we ze allemaal gehad dit seizoen.

Brederodes begint met vroeg druk zetten en dat zorgt ervoor dat IJFC moeilijk in haar spel kan komen om de spitsen goed in stelling te brengen. Het spel gaat op en neer zonder echt grote mogelijkheden. IJFC begint steeds meer in haar spel te komen, maar het is Brederodes dat met een schot van binnen de 16 Koen in 2e instantie verslaat. Hij kan de bal net niet onder controle houden.
De achterstand lijkt IJFC even van de wijs te brengen en zo staat het een paar minuten later zelfs 2-0.

Tijd voor de rust, even de koppies bij elkaar en wat knoppen omzetten. In de tweede helft een totaal ander wedstrijdbeeld, nu is het IJFC die vroeg druk probeert te zetten en Brederodes lijkt dat te accepteren en gaat op de counter voetballen.
De kansen voor IJFC gaan steeds meer komen en na ongeveer 20 minuten voetballen is het dan eindelijk zover, Pieter scoort de aansluitingstreffer: 2-1.
Het geloof in een goede afloop begint steeds meer te komen en de druk wordt opgevoerd. Op een paar counters na heeft Koen in de 2e helft niet veel te doen gehad, de keeper aan de kant van Brederodes moet aan het eind van de 2e helft redding na redding produceren om IJFC van de gelijkmaker af te houden.
IJFC heeft nog een aantal grote kansen, maar de bal wil maar niet het doel in.

Helaas met 2-1 verloren, maar zeker de 2e helft goed herstelt en door puntverlies van de concurrenten blijft IJFC B1 voorlopig gewoon bovenin mee doen.
Komende woensdag weer een wedstrijd, dan uit naar Magreb.