IJFC moet in thuiswedstrijd tegen Delta Sports genoegen nemen met gelijkspel 2-2

tel. 030-6887151

De 2-2 die na een meer spannende dan goede wedstrijd op het scorebord stond was waarschijnlijk terecht in de ogen van de neutrale toeschouwer. Hoewel IJFC uitstekend van start ging en al na 5 minuten op voorsprong kwam door een rake kopbal van Traves Wright moest het in verloop van de wedstrijd nog alle zeilen bijzetten om een punt in IJsselstein te houden. Maar met wat meer geluk was zelfs een overwinning mogelijk geweest voor IJFC alleen het greintje broodnodige geluk wat dan nodig is ontbrak zoals zal zo vaak dit seizoen. Het gelijkspel betekent dat IJFC in de komende wedstrijden alle zeilen zal moeten bijzetten om behouden te blijven voor de 2e klasse.

Al na 5 minuten was het Traves Wright die een corner van Ruben van Rooijen buiten bereik van de keeper tegen de touwen kopte. (1-0) Een opsteker voor de geplaagde ploeg van Patrick van Oort die in verloop van 1ste helft nog een aantal keren met name door cornerballen gevaarlijk werd echter zonder doelpunten. De eerste keer dat Delta Sports  gevaarlijk werd (in 13e minuut) was helaas ook meteen raak. Na een ingooi kwam de bal voor de voeten van een Delta Sports speler die eenvoudig kon intikken (1-1). Verder was 1ste helft redelijk in evenwicht waarbij IJFC het lastig had om de rust in het voetbal te houden.

In de 2e helft was het Delta Sports dat in 56e minuut de score op 1-2 zette. Een hard schot vanaf zo’n 16 meter verdwijnt buiten bereik van Kyran Buisman in het IJFC doel. Een domper voor IJFC maar nog wel een half uur de tijd om de bakens te verzetten. Niet altijd verfijnt maar wel hardwerkend wordt de aanval gezocht met de nodige kleine kansjes tot gevolg echter zonder doelpunten. Maar als dan in 65e minuut een Delta Sports verdediger duidelijk hands maakt binnen de zestienmeter krijgt IJFC een penalty te nemen. Robin Dambruck weet deze buitenkans feilloos te benutten en de keeper de verkeerde hoek in te sturen (2-2). Wat volgt is een spannende slotfase waarin IJFC wel het initiatief heeft maar geen grote kansen meer krijgt. Eindstand 2-2

Komende dinsdag staat alweer de volgende “finale” op het programma als Benschop op bezoek komt. Aanvang 20.30 uur. Een volgende uitdaging voor IJFC waarbij van iedereen weer 100% inzet, strijd en acceptatie geëist wordt.