3824DZ
AMERSFOORT
tel. 033-4565077

IJFC pakt drie belangrijke punten bij asc Nieuwland  0-1

IJFC heeft drie belangrijke punten gehaald bij Nieuwland asc. Het was een overwinning van het team en uiteindelijk had de uitslag een stuk hoger moeten en kunnen zijn, want IJFC creëerde behoorlijk wat kansen en dat was een grote vooruitgang t.o.v. de vorige wedstrijden. Belangrijk was dat Vincent Griffioen weer mee kon spelen, waardoor Traves Wright ook meer tot zijn recht kwam als nummer tien. Matchwinner was de uitstekend spelende Ruben van Rooijen, die met een streep in de hoek de 0-1 op het scorebord bracht. Ook keeper Kyran Buisman kan terugzien op een prima wedstrijd en behoede IJFC op een cruciaal moment voor de 1-1 met een katachtige reactie. Dat was ook de enige grote kans voor sv Nieuwland.

Op de bank van IJFC zat een nieuw gezicht. Theo van de Werf wordt tot het einde van het seizoen assistent van Patrick van Oort en we heten hem van harte welkom bij onze club.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter P.A. de Waard, die een uitstekende wedstrijd floot en de wedstrijd prima aanvoelde.

IJFC startte in de volgende formatie: Kyran Buisman, Stefan de Wit (46 Gerben Renes) , Davey vd Snoek, Jeffrey Stigter, Marc v.d. Klij, Matthijs van Rooijen, Ruben van Rooijen, Traves Wright, Rowan Mankers, Vincent Griffioen (74 Vincent Griffioen) en Robin Dambruck (85 Tim vd Brugge ).

Vooraf lag de druk behoorlijk op het team, want de enige opdracht was vandaag: winnen ! In de strijd om de degradatieplaatsen doen nog 9 ploegen mee en dat maakt deze competitie ongekend spannend. IJFC ging goed met de druk om, want er werd vanaf de eerste minuut gevoetbald en gestreden. De verdediging, onder leiding van aanvoerder en rots in de branding Jeffrey Stigter, stond als een huis en gaf maar één echte kans weg in deze wedstrijd.

In de eerste helft probeerde IJFC goed op te bouwen  en probeerde tegenstander sv Nieuwland met lange ballen het IJFC moeilijk te maken. In de 13e minuut een goede inspeelbal van Ruben van Rooijen op Traves Wright. Traves schoot de bal strak in de hoek, maar de keeper redde uitstekend. Even later een perfecte onderschepping door Davey vd Snoek, waardoor IJFC met drie tegen twee voor het doel van sv Nieuwland verscheen. Helaas werd deze aanval niet goed afgerond en bracht een verdediger met een sliding redding. Een goede aanval van IJFC via de zeer hard werkende Matthijs van Rooijen kwam terecht bij Robin Dambruck. Robin omzeilde de buitenspelval en passeerde zijn tegenstander met een mooie actie, helaas raakte hij de bal niet goed en verdween de bal net naast de verkeerde kant van de paal. Davey v.d. Snoek moest nog een keer handelend optreden, maar gescoord werd er niet. RUST 0-0

De tweede helft was een stuk aantrekkelijker dan de eerste. IJFC zette sv Nieuwland meteen onder druk en ging fel op jacht naar de openingstreffer. Die kwam er in de 50e minuut. Traves Wright draaide van zijn directe tegenstander weg en speelde Ruben van Rooijen bij de middencirkel aan. Ruben zette een snelle dribbel in en vanaf ruim twintig meten liet hij een streep los naar de hoek, onhoudbaar voor de keeper 0-1. Het voelde als een bevrijding en IJFC ging op zoek naar een tweede goal. Een vrije bal van Marc vd Klij werd goed verlengd door Vincent Griffioen en uiteindelijk ingekopt door Traves Wright. Redding keeper. Enkele ,minuten later een cruciaal moment. Geheel uit het niets stond een speler van Nieuwland asc vrij voor keeper Kyran Buisman. De bal werd keihard ingeschoten, maar met een katachtige redding pakte Kyran de bal. De rebound werd opnieuw ingebracht maar opnieuw was het Kyran Buisman die de bal hoog boven iedereen wegwerkte.

Daarna was het alleen IJFC dat de klok sloeg. Een schot van Traves Wright ging ternauwernood via de rug van de aanvoerder naast het doel. In de 71e minuut nog een fantastische actie van Vincent Griffioen. Met een technisch hoogstandje pakte hij de bal uit de lucht, Vincent bedacht zich geen moment en haalde vol uit, uit de draai. Redding keeper, de rebound van Ruben van Rooijen ging via de schoen van de keeper over de achterlijn. IJFC bleef kansen creëren. Een kopbal van Traves Wright uit een voorzet van Rowan Mankers werd met moeite gered. Pech voor IJFC.  IJFC moest wel alert blijven voor een mogelijke uitval, maar Jeffrey Stigter greep twee keer kordaat in. Een goede aanval via Robin Ruben en Tim, werd goed ingeschoten door Tim van Tuyl, de rebound van Traves Wright werd ook nog met moeite geblokt door een verdediger.  Enkele minuten later een slimme openring van Robin Dambruck op de vrijstaande Traves Wright, Traves stond alleen voor de keeper, tot tweemaal toe een redding voor de uitstekende keeper. Traves Wright verscheen opnieuw alleen voor de keeper, maar ook nu had hij pech en een minuut later een streep naar de verre hoek, binnenkant paal eruit. Het zat IJFC niet mee. In de 96e minuut het moment voor jeugdspeler Tim van Tuyl, Traves Wright omspeelde zijn tegenstander en behield het overzicht. Tim van Tuyl liep slim weg bij zijn tegenstander en kreeg de bal op een presenteerblaadje. Vrij voor de keeper wilde hij iets te graag en schoot de bal snoeihard over het doel. Zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht zal niet lang meer uitblijven.

IJFC knokte als team om een goed resultaat te halen en dat lukte. De middenvelders, de broers Matthijs en Ruben van Rooijen, waren geer en meester en de voorhoedespelers waren bereid om extra meters te maken.

Uiteindelijk floot scheidsrechter de Waard voor het einde van de wedstrijd en klonk er een luid gejuich door de spelers, staf en supporters. In de kleedkamer klonk weer ouderwets het “Blauw wit” en ook met de busreis naar IJsselstein was het groot feest en werd de rotonde, traditioneel na een overwinning, een aantal keren genomen.

Een verdiende overwinning en drie belangrijke punten, want ook de onderste ploegen halen nu veel punten. Zoals eerder aangegeven zijn er nog 9 elftallen die in aanmerking kunnen komen voor de degradatieplekken. Tussen nummer 6 Loosdrecht en nummer 13 NITA zitten maar 7 punten. IJFC staat nu 9e.

Aanstaande zaterdag speelt IJFC tegen JSV Nieuwegein. JSV heeft nog geen punt kunnen halen, maar iedere week wordt de kans groter dat ze punten kunnen halen, dus het team van trainer Patrick van Oort zal de tegenstander zeker niet onderschatten. We hopen dat veel IJFC supporters de weg naar sportpark Groenvliet zullen vinden om de IJFC spelers aan te moedigen. Ze kunnen jullie steun goed gebruiken.