C-junioren zaterdag, C1, 2e klasse 07 (PP)

18 april 2015 10:00

Schoonenberg, A.A.W

Opstelling

Sportpark Groenvliet was afgelopen zaterdag de plek voor de competitiewedstrijd tussen IJFC en Breukelen.

In de basisopstelling waren niet veel verassingen; zoals gebruikelijk begon koen weer onder de lat, rechtsachter stond Remon het centrale duo werd gevormd door Marc en Bas en linksback was verrassend Stan, normaal gesproken rechts of linksbuiten. De man verdedigend op het middenveld was Sven met voor hem Tim en Job. De aanval werd gevormd met de man die de afgelopen 4-5 weken niet kon spelen vanwege een oogblessure en nog niet eens geheel hersteld is Wouter, in de punt met Daan en vanaf links Cashif. Op de bank begonnen Ward en drie jongens van de d1, Isay, Berkant en Jayden.

IJFC startte fris en fruitig tegen Breukelen met al naar 5 minuten wat slordigheden van Breukelen in de opbouw waardoor Cashif de bal onderschepte en hem klaar legde voor Job, die hard uithaalde maar dit niet kon verzilveren tot doelpunt. Nog geen minuut daarna was het vervolgens weer IJFC dat via Tim die opende op Wouter, die op zijn beurt de moter weer eens aanzette en de bal laag voor de goal gaf waar Cashif op dat moment stond maar een teen te kort kwam om de bal ook daadwerkelijk over de doellijn te tikken.

Na het begin offensief van IJFC kwam Breukelen met een goede aanval. De bal werd van links naar rechts geopend en door 1 van de spitsen niet goed genoeg geschoten waardoor de bal overvloog. Het was een waarschuwing voor wat komen zou, na 10 minuten gespeeld te hebben was het Breukelen die IJFC meteen vastzetten en hierdoor snel weer in bal bezig kwamen. De bal werd nu van links naar rechts geopend en IJFC stapte te laat waardoor de spits van Breukelen weinig moeite had om de 0-1 binnen te tikken. Kleine slordigheden worden in deze competitie gelijk afgestraft en zijn dus goede leermomenten voor IJFC.

Maar ondanks dat gingen de koppen bij IJFC niet hangen en probeerde IJFC toch de 1-1 te maken. Dit leek ook te gebeuren in de 14de min toen Tim goed spelend op het middenveld en overstapje deed, vervolgens de bal stak op Cashif en die heel beheerst met een lobje de keeper verschalkte. Maar helaas stond de grensrechter van Breukelen met de vlag omhoog en kon de scheidsrechter niet anders als er vanuit gaan dat de grensrechter dit goed gezien had. Maar niet veel later was het dan toch raak voor IJFC, Wouter werd aan de rechterkant diep gestuurd keek nog naar de opties die vrij waren voor de goal maar zag dat de keeper zijn korte hoek open liet, en benutte deze ruimte door de bal precies langs de paal er in te schieten, 1-1.

Door deze 1-1 geloofde IJFC er alleen maar meer in, Job kreeg de bal aangespeeld van een goed spelende Stan op linksback en job opende de bal op rechts naar Remon. Die de ruimte zag bij Wouter die vervolgens weer zijn motertje aankon zetten. Wouter trok de bal voor en de goed doorgelopen Job kon net niet bij de bal met zijn hoofd.  Nog geen drie minuten na de kans voor IJFC was het toch Breukelen wat weer de voorsprong pakte, de achterhoede van IJFC werd op de achterlijn uitgespeeld door de goed spelende spits van Breukelen die de bal vervolgens op zijn medespeler terugspeelde en zo vrij in de verre hoek de bal kon in schieten, 1-2. Maar ook deze goal was nog niet de genadeklap en IJFC bleef vertrouwen op het feit dat er vanzelf nog een kans komt. Zo kreeg ijfc in de 23ste min een corner die goed aangesneden werd door Job en Cashif zoals vaker goed vrij kwam, maar helaas ging deze keer de bal over de goal.

Maar toch voor rust sloeg IJFC weer toe, Wouter werd weer goed diep gestuurd en verzorgde ditmaal met een goed breedte pass de bal bij Cashif die hier wel raad mee wist en hem goed binnen tikte, zo was IJFC toch weer op zelfde hoogte gekomen 2-2. Het doel was om de rust in te gaan met een gelijke maar zo wel IJFC als Breukelen kreeg nog een kans om op voorsprong te komen maar beide ploegen lieten het af weten.

Voor IJFC was duidelijk wat er in de tweede helft moest gebeuren, genieten van hoe goed er gespeeld werd en proberen 1 of misschien wel 3 punten te pakken tegen Breukelen. Het was Breukelen die de eerste vijf minuten goed begon aan de tweede helft en een kan kreeg op rechts die schuin over werd geschoten. IJFC probeerde wel gewoon lekker op te bouwen en hun eigen spel te spelen en dit resulteerde in een weergaloos doelpunt. De opbouw begon op links de bal kwam terecht bij Job, die normaal gesproken altijd goed kijkt wie van zijn medespelers er goed vrij staat, maar dit keer heel goed zag dat de keeper van Breukelen iets te ver voor zijn goal stond en vanaf een meter of 30 heel beheerst uithaalde. Zowel het publiek, de spelers en trainer op de bank, en ook Job zelf wisten niet wat zij meemaakte! 3-2 voor en een fantastisch doelpunt!

Je kon merken dat Breukelen dit niet gewent was en dat ze ook een beetje ontdaan waren. Dit resulteerde in de 56 min in een goed opgezette aanval Cashif op link bereikte Isay die in de as stond die op zin beurt Job in speelde en die vervolgens Wouter 1 op 1 met de keeper zetten. Er kwam een kleine dejavu terug van het finale moment voor Arjen Robben tegen Spanje, waarbij de teen van doelman Casillas voorkwam dat die de bal de goal inging. Dat was nu ook zo, en helaas voor IJFC was het Breukelen die zich na dit moment hervond. Ongeveer 10 min voor het einde, kreeg Breukelen een aantal kansen achter elkaar en voor IJFC was het tegenhouden. Door deze kansen ontstond er een corner voor Breukelen die na wegwerking van de IJFC verdediging opnieuw werd ingebracht en vervolgens in werd gekopt door Breukelen, 3-3. Nog voor dat je überhaupt ging denken van dan maar een punt, was het opnieuw Breukelen die scoorde nadat achterin niet bijster goed werd verdedigd was het met nog een minuut of 8 te spelen helaas 3-4.

IJFC kon deze slag helaas niet meer te boven komen maar ondanks de nederlaag heeft Breukelen toch even gedacht dat het deze wedstrijd niet ging winnen. De jongens van IJFC kunnen trots op zich zelf zijn dat ze Breukelen lang hebben kunnen laten zweten en laten we niet vergeten dat Wouter “de motor” weer terug is, Stan het goed deed op linksback, we als team geknokt hebben en Job een weergaloos doelpunt scoorde, die we graag nog in herhaling hadden gezien!