Valleivogels C1

C-junioren zaterdag, C1, 2e klasse 07 (PP)

2 mei 2015 10:30

Schoonenberg, A.A.W

Zaterdag was het heerlijk weer en was voor IJFC c1 valleivogels de tegenstander op een zon overgoten sportpark Groenvliet,

Bij IJFC stonden de volgende elf namen aan de start; Koen, Remon, Marc, Noel, Bas, Damian, Sven, Job, Wouter, Yoran en Cashif. Op de bank begonnen Stan, Glenn en Daan.

IJFC begon slordig aan de wedstrijd en de eerste kansen waren daardoor voor valleivogels. Vaak is het dan zo dat als de ene partij niet scoort dat de andere partij dat dan wel doet. Dit was al vaak voor gekomen bij IJFC c1 dit seizoen. Maar dit keer was het in 't voordeel voor IJFC. Via Wouter en Joran creerde IJFC twee kansjes en uit een van de kansen kwam een corner die door job weer lekker voor de pot gegooid werd, en was het nu niet cashif die de bal tegen ze hoofd kreeg maar Remon die de bal met zijn bonenstaak de bal over de bal heen duwde. De keeper van valleivogels deed nog beweren dat die niet zat maar de grensrechter van valleivogels was zo eerlijk om aan te geven dat de  bal geheel over de lijn was, compliment waard voor sportiviteit. Veel grensrechters hadden dit niet gedaan! 1-0 voor IJFC.
Ondanks de druk van valleivogels was het ook IJFC die via goed doorjagen van onder andere Job en Yoran tot kansen kwam ook werd Wouter nog een enkele keer weggestuurd maar hier uit volgde nog  niet de juiste eindpass. Uiteindelijk ging IJFC met een 1-0 de rust in. Leuk detail voor de eerste helft was dat damian naar 5 weken weer 30 minuten meespeelde en voor rust vervangen werd door Glenn van de c2.

Voor IJFC was het weer is een keer wat anders om de tweede helft te beginnen met een voorsprong. Nu was het de taak om zo snel mogelijk meer goals te maken en de punten binnen te slepen. In de rust ging cashif eruit en kwam Daan er in. Stan was overigens al naar 20min ingevallen voor Bas. IJFC begon goed aan de tweede en dit resulteerde naar goed combinatie spel en een goede pass van Glenn op Wouter die de 2-0 op het scorebord zetten. Dit had IJFC niet verwacht maar was wel het wenselijk scenario. Toch was het van korte duur want nog geen 5 min later zette valleivogels aan en scoorde het vanaf de rechterkant en werd door de rechtsbuiten de bal goed onder koen door geschoten,2-1.

Valleivogels voelde dat er nog wat te halen viel en ging achterin 1 op 1 spelen. IJFC ging op dat moment resultaat gericht spelen en van een drie spitsen systeem over op een 2 spitsen systeem . Yoran schoof 2 linies terug en liet tot 5 min voor tijd toen hij vervangen werd door cashif. Gezegd moet worden dat Yoran de hele wedstrijd heeft gespeeld in het belang van het elftal en de doorschuivende man van valleivogels de gehele tweede helft het leven zuur heeft gemaakt. Maar op het moment dat valleivogels overging op volle druk was het voor IJFC alleen nog maar tegen houden en gokken op de counter, hier kwamen nog wat kleine kansjes uit voor IJFC maar het was valleivogels die meer aansprak maakte op een goal. Zo was een aanval over links die voor getrokken werd door de linksbuiten en verkeerd werd ingeschat door koen waar stan op de juiste plek stond en de bal voor de doellijn weg kon schieten. En was het in de laatste minuut nog een bal op de lat van valleivogels waar niemand van valleivogels op de rebound reageerde. IJFC mocht van geluk spreken maar uiteindelijk was het een feit dat IJFC 3 punten pakte.

De jongens van IJFC hebben geknokt tot het einde en zijn voor minimaal een week van de laatste plaats af. Volgende week wacht 't Goy c2.