IJFC komt dichtbij rode streep na verlies tegen NITA 2-0

3626AV
NIEUWER TER AA
tel. 0294-233741

IJFC komt dichtbij rode streep na verlies bij NITA 2-0

In een matige wedstrijd uit tegen NITA, heeft IJFC slechte zaken gedaan door met 2-0 te verliezen. Hierdoor komt Benschop op twee punten afstand en moeten alle zeilen bijgezet worden om niet verder af te glijden.

IJFC startte in de volgende formatie :  Kyran Buisman, Gerben Renes ( 46 Tim v.d. Brugge ) , Stefan de Wit, Jeffrey Stigter, Marc vd Klij, Stijn de Bie, Ruben van Rooijen, Matthijs van Rooijen, Rowan Mankers ( 70 Youri de Kruijf )  Traves Wright en Hicham Chatouani ( 61 Robin Dambruck )

IJFC begon niet verkeerd aan de wedstrijd, want Marc vd Klij zette Rowan Mankers al in de eerste minuut vrij voor de keeper, maar Rowan raakte de bal ongelukkig verkeerd, waardoor de keeper redding kon brengen.

In de eerste helft waren er weinig grote kansen. IJFC probeerde te voetballen, maar was af en toe te slordig en te onrustig aan de bal. Bij NITA werd alles naar voren getrapt, met lange halen. IJFC kreeg nog wel een aanta kleine kansen via Rowan Mankers ( teenlengte tekort), Ruben van Rooijen ( 2 keer net naast) en Marc vd Klij ( vrije bal), maar ook Kyran Buisman moest een aantal keren handelend optreden. RUST 0-0

In de tweede helft was de eerste kans voor IJFC. Tim vd Brugge legde de bal goed terug op Stijn de Bie, die goed uithaalde. Redding van de keeper. Een voorzet van Marc vd Klij werd goed verlengd door Traves Wright, schot Tim vd Brugge net over.

Vijf minuten na rust de eerste tegenslag voor IJFC. Keeper Kyran Buisman wilde rustig opbouwen in plaats van de bal wegrossen… dat liep ongelukkig af. Hij speelde de bal precies in de voeten van Jordi Grilk, die tegen de verhouding in, van dit buitenkansje gebruik maken. Hij schoof de bal in de goal 1-0.

De wedstrijd werd harder, maar scheidsrechter T van Waveren uit Bussum, hield alle kaarten op zak. IJFC kon niet echt mee in de fysieke strijd en de tweede bal werd  te vaak niet gewonnen.

Toch creëerde IJFC kansen. Eerst zette Hicham Chatouani , Rowan Mankers alleen voor de keeper, redding keeper. Daarna een lobje van Hicham Chatouani net over het doel en de 71e minuut knalde Youri de Kruijf met veel gevoel onderkant lat. Het zat IJFC ook niet mee. Jeffrey Stigter stuurde Tim van de Brugge diep, schot in het zijnet… en dan in de 81e minuut. IJFC gooide alles op een gelijkmaker, maar daardoor stond wel de achterdeur open. Een snelle counter op randje buitenspel, kwam bij Jacky Castelijns terrecht. Hij maakte geen fout voor doelman Kyran Buisman en scoorde de 2-0. IJFC probeerde het nog, maar de spirit was eruit. Youri de Kruijf schoot nog een vrije bal goed in, verlengd door Stijn de Bie. Ook die kans ging verloren. Uitslag 2-0.

Aanstaande zaterdag speelt IJFC thuis tegen CDW uit Wijk bij Duurstede en krijgt het de kans om zich te revancheren. De uitwedstrijd werd ongelukkig en onterecht verloren met 3-2, dus IJFC heeft wat goed te maken. Daarnaast wordt iedere punt nu een zeer belangrijk punt. We hopen dat we iets meer geluk hebben en dat alle neuzen weer dezelfde kant op staan.

Met de steun van de IJFC supporters moet dat lukken.