Rading 194
1231KE
LOOSDRECHT
tel. 035-5821837

IJFC heeft in een aantrekkelijke wedstrijd gelijk gespeeld tegen Loosdrecht. De eerste helft verdiende IJFC zeker een voorsprong van 0-3 , maar de tweede helft kwam IJFC nog goed weg, maar had het ook de overwinning binnen kunnen halen.

Vooraf werd er een indrukwekkende minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van de overleden IJFC trainer Richard Fransen. De enthousiaste en zeer sympathieke trainer van JO 19-2 en MO 17-1, die vorige week plotseling kwam te overlijden. Een klap voor onze fijne club. Het team van trainer Jitse Boonstra en Patrick van Oort hadden graag een overwinning aan hem opgedragen.

De wedstrijd stond onder leiding van de prima leidende scheidsrechter Westland.

Jeugdspeler Tim van Tuijl ( 17 jaar ) maakte zijn debuut in de tweede helft en scoorde bijna de 1-2 in de laatste minuut.

IJFC werd goed ondersteund door de IJFC supporters, die waren weer met grote getalen aanwezig.

IJFC startte in de volgende formatie:  Kyran Buisman, Gerben Renes, Stefan de Wit, Jeffrey Stigter, Marc vd Klij ( 70 Robin Dambruck) , Stijn de Bie, Rowan Mankers, Ruben van Rooijen ( 77 Tim van Tuijl) , Traves Wright, Matthijs van Rooijen, Hicham Chatouani ( 7 Youri de Kruijf ).

Zoals gezegd speelde IJFC een hele goede eerste helft en al in de eerste minuut hadden de IJsselsteiners al een voorsprong kunnen nemen. Rowan Mankers speelde zicht goed vrij op rechts en speelde Stijn de Bie goed aan. Van 20 meter haalde de prima spelende Stijn de Bie goed uit, net over de kruising. Enkele minuten later moest keeper Kyran Buisman redding brengen met een katachtachtige reactie in de korte hoek.

Daarna was het IJFC dat de klok sloeg. Veel balbezit en de ploeg was gretig. Jammer dat Hicham Chatouani al snel geblesseerd het veld moest verlaten. IJFC zette Loosdrecht goed onder druk. Een vrije trap van Marc vd Klij werd met moeite gekeerd door de keeper van Loosdrecht, de rebound werd door Ruben van Rooijen ingeschoten. De keeper gooide zich voor de bal en had geluk dat de bal niet in het doel verdween. Een goede voorzet van de weer in de basis teruggekeerde Gerben Renes werd door Rowan Mankers in één keer ingeschoten, net naast.

In de 27e minuut het moment voor de voorsprong van IJFC. Traves Wright onderschepte slim een breedtepass van Loosdrecht. Hij kwam alleen voor de keeper, net toen hij de actie wilde maken, dook de keeper op zijn schoen….. maar 4 minuten later was het toch raak. De uitstekende spelende Matthijs van Rooijen onderschepte opnieuw een bal van de verdediging van Loosdrecht. Matthijs omspeelde de keeper fantastich, kwam schuin voor de goal en behield de rust en het overzicht en schoot de bal strak in de goal 0-1. Een zeker verdiende voorsprong. Net voor rust nog een goede pass van Traves Wright op Rowan Mankers, schot net over.

RUST 0-1

In de tweede helft een feller Loosdrecht. Er werd aan beide kanten overigens fel gestreden.
In de 56e minuut een ongelukkige overtreding van Ruben van Rooijen. Dat leverde hem een onterechte gele kaart op, maar wel een terechte vrije bal tegen. Op twee meter buiten het strafschopgebied. De strakke vrije bal verdween in de hoek 1-1.

Drie minuten later had IJFC de voorsprong weer kunnen nemen. Stijn de Bie schoot een afgeslagen bal snoeihard richting de goal, de keeper verslagen, maar deze werd gered door een verdediger op een meter van de doellijn. Ook Ruben van Rooijen schoot een afgeslagen corner vol in, de bal werd nog van richting  veranderd, maar met een miraculeuze redding, kon de keeper de bal nog net wegtikken.

In de 77e minuut het debuut van Tim van Tuijl. Zijn trotse ouders, zusje en opa en oma stonden langs de lijn. Een mooi moment.

Toch was het heel even schrikken, want een snelle counter van Loosdrecht, ging tergend langzaam voor de IJFC goal langs, een inglijdende speler van Loosdrecht, kon gelukkig net niet bij de bal. Een hoge voorzet werd door keeper Kyran Buisman niet helemaal goed ingeschat, hij probeerde de bal te pakken in plaats van te stompen, maar dat liep goed af.

In de 90e minuut nog een grote kans voor IJFC. Rowam Mankers omspeelde zijn tegenstander en gaf een goede voorzet. Tim van Tuijl probeerde de bal in één keer uit de lucht in te schieten, maar miste de bal net ( dat had wat geweest met zijn debuut), de bal kwam uiteindelijk  bij Youri de Kruijf terecht. Vrij voor de keeper wilde hij te graag en schoot de bal helaas hard, maar net over.

De uitslag bleef 1-1. Uiteindelijk waren beide partijen tevreden met de uitslag. IJFC was de eerste helft veel sterker en Loosdrecht de tweede helft iets sterker.
Er stond vandaag een team dat voor elkaar knokte en dat geeft vertrouwen voor de komende weken.

Woensdagavond speelt IJFC de belangrijke wedstrijd uit bij NITA. Aanvang 20.15 uur. We hopen op drie punten, want dan neemt IJFC wat afstand van de onderste plaatsen.
Zaterdag speelt IJFC thuis tegen CDW. Uit verloor IJFC ongelukkig en onverdiend, dus heeft t team de mogelijkheid op een revanche.

We hopen dat het IJFC legioen de ploeg de komende twee wedstrijden komen ondersteunen.