IJFC JO15-1

C-junioren zaterdag, C1, 2e klasse 07 (PP)

23 april 2015 19:00

Opstelling IJFC JO15-1

Na een spannend potje tegen Breukelen stond afgelopen donderdag een leuk potje tegen streekgenoot Brederodes op het programma. IJFC begon met de volgende opstelling: Koen, Remon, Marc, Bas en Stan, Ward, Job en Tim, Cashif, Jayden en Daan. Op de bank begonnen Wouter, Berkant en Luuk. De afwezige deze wedstrijd waren Damian (teenblessure), Noel (geblesseerd) en Sven (uitwisseling). Vandaar dat Berkant, Luuk en Jayden waren overgeheveld vanuit de D1.

Brederodes begon goed aan de wedstrijd en creëerden ook de betere kansen door vroeg druk te zetten op de verdediging van IJFC. Zo creëerde brederodes al na 5 min een kans uit een corner en door goed combinatiespel door de as een kans na 10 min. IJFC had niets daar tegenin te brengen en het was dan ook niet toevallig dat in de 13de minuut Brederodes op voorsprong kwam, door knullig balverlies op het middenveld werd uit het niets een steekpass van Brederodes een 1 op 1 kans voor de spits die makkelijk onze Koen verschalkte en zo de 1-0 op het scorebord zetten.  Ondanks het tegendoelpunt was IJFC niet gelijk wakker en duurde het erg lang voor IJFC de eerste kans noteerde in de 23ste minuut was het zoals altijd bij corners en vrije ballen van Job, Cashif die zijn hoofd tegen de bal zette maar helaas niet de juiste richting er aan kon geven. Dit was een kleine waarschuwing voor de goal die twee minuten later zou vallen. Job, stuurde de ingevallen Wouter weg, die vervolgens 1 op 1 met de keeper kwam. De keeper had de inzet van Wouter in eerste instantie wel maar in tweede instantie was het Daan die goed mee liep die de bal over de doellijn kon schieten, 1-1.

Na de goal kon IJFC niet gelijk doordrukken en had Brederodes nog geen 5 minuten nodig om weer op voorsprong te komen. Een lange bal door de as van het veld kon niet verdedigd worden door de IJFC verdediging waar door de aanvallers van Brederodes er wel raad mee wisten en zo de 2-1 maakte. Ondanks het tegendoelpunt was het IJFC die ook aardig wat kansen kreeg maar de bal niet voorbij de keeper kon schieten. En de voetbalwet is nou eenmaal zo als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel. En helaas voor IJFC gebeurde dit, met het wel bekende spel van Brederodes, lange ballen snel thuis, lukte het Brederodes ook voor de derde maal. Vanuit een slechte pass van IJFC , schoot de keeper de bal met een schot naar voren. Jayden die normaal heel degelijk speelt en bij de D alles makkelijk kan herstellen had niet verwacht dat de rechtsbuiten van Brederodes aast op deze bal en kon zo Jayden (door dat Stan als linksback uitviel, moest Jayden 2 linies terug) opzij zetten en zelf 1 op 1 op Koen af. Zo stond het met nog 1 minuut te spelen voor rust, 3-1.

In de rust was het duidelijk wat er moest gebeuren, niets meer weggeven door de as en zelf proberen de wedstrijd nog spannend te maken. Na rust was te zien dat IJFC snel wou handelen om de wedstrijd weer spannend te maken en dit gebeurde al na drie minuten, toen Job weer Wouter wegstuurde en Wouter de keeper in de korte hoek verschalkte, 3-2. Na de goal was het Brederodes die het initiatief weer in handen nam en weer een grote kans creëerde door de as. Na deze kansen was het tijd om te wisselen; Luuk en Berkant kwamen er in voor Ward en Daan. Maar ondanks de twee wissel bleef Brederodes met wat kansen de bovenliggende partij en kon IJFC geen vuist meer maken. Stan was inmiddels in het veld gekomen voor Bas en Daan kwam nog even het veld in voor Cashif. In de slotfase bleef Brederodes kansen creeren maar was het Koen die vaak goed stond en zo zijn ploeg voor een grotere nederlaag behoedde.

Het was jammer dat IJFC al voor rust met twee doelpunten verschil achterstond hierdoor was het gat te groot om terug te komen. Complimenten voor de D spelers die toch een goed niveau hebben gehaald in de wedstrijd. Gezegd mag worden dat Luuk en Jayden het kaas niet van hun brood hebben laten eten. En dat Berkant maar weer even liet zien waarom je niet perse groot hoeft te zijn, met zijn snelle handelingssnelheid zetten hij met 1 pass in de tweede helft 3 verdedigers te kijk. Ook van deze hoogte punten moeten genoten worden.