IJFC krijgt niet wat het verdient en verliest met 1-0 van Maarssen

3604AW
MAARSSEN
tel. 0900-8862

IJFC krijgt niet wat het verdient en verliest onverdiend met 1-0

In een open, spannende, maar niet hoogstaande wedstrijd heeft IJFC een onverdiende nederlaag geleden. Goed voetbal was ook niet eenvoudig met de straffe wind, maar beide ploegen maakte er wel een wedstrijd van. Scheidsrechter N Bos, was in het begin erg streng met commentaar en deelde in totaal 6 gele kaarten uit. De belangen waren ook groot. Maarssen moet kampioen worden met hun budget en spelersmateriaal en bij IJFC was het aanhaken of afhaken. Gezien het aantal gecreëerde kansen verdiende IJFC minimaal een gelijkspel, dat was ook de conclusie met de bestuursleden na afloop, maar IJFC stond uiteindelijk heel zuur met 0 punten.

Heel fijn en positief was het om te zien dat er weer veel IJFC supporters de ploeg kwamen ondersteunen.

IJFC startte in de volgende formatie: Kyran Buisman, Rowan Mankers, Davey vd Snoek, Marc vd Klij, Stijn de Bie (46 Tim vd Brugge) Hicham Chatouani, Ruben van Rooijen, Vincent Griffioen, Traves Wright en Matthijs van Rooijen

De eerste grote kans was al in de 4e minuut voor IJFC. De goed spelende Marc vd Klij knalde de bal schuin voor de goal loeihard op het doel, maar de keeper stond precies op de goede plek. Twee minuten later moest Kyran Buisman gestrekt naar de hoek om redding te brengen met een shot uit de draai. Beide ploegen gingen voor de winst. Een splijtende pass van Maarssen werd goed dichtgelopen door Jeffrey Stigter. De verdediging van IJFC stond als een huis en speelde zeer geconcentreerd. Rowan Mankers stuurde Vincent Griffioen haald vlammend uit, maar opnieuw op de vuisten van de keeper. Een goede doorkopbal van Matthijs van Rooijen kwam opnieuw bij Vincent Griffioen terecht. Vincent schoot knap in, net over. Gescoord werd er de eerste helft niet meer en Maarssen en IJFC zochten de thee op met 0-0 op het scorebord.

In de tweede helft was de eerste grote kans voor Maarssen. Uit een voorzet stond er een speler van Maarssen vrij voor de goal, met een miraculeuze redding voorkwam Kyran Buisman de 1-0. In de volgende aanval zette Ruben van Rooijen Vincent Griffioen oog in oog met de keeper van Maarssen. Normaal is dit een zekerheidje, maar Vincent zat het deze wedstrijd niet mee en tikte de bal langs de keeper, maar net langs de verkeerde kant van de paal. Drie minuten later opnieuw een kans voor Vincent Griffioen. Helaas raakte Vincent de bal ongelukkig en opnieuw ging de bal net naast. IJFC kreeg nog wat kleine kansen, maar de goal bleef uit. In de 70e minuut kwam IJFC nog goed weg bij een schot vrij voor de goal, net over.  Kyran Buisman zorgde nog even voor zweetdruppels door een tegenstander uit te kappen,maar dat liep gelukkig goed af. Tien minuten voor tijd een uitstekende aanval voor IJFC via Tim van de Brugge en Marc vd Klij , dat resulteerde in een uitstekende voorzet van Marc op Vincent, Vincent nam de bal knap onder controle, haalde uit, maar de keeper redde met moeite.  Opnieuw een goede kans voor IJFC na een fantastische actie van Hicham Chatoani, hij gaf een geweldige  steekbal op Vincent Griffioen, 100% geen buitenspel, maar de vrouwelijke assistent scheidsrechter van Maarssen stond haar mannetje en vlagde met een stalen gezicht onterecht voor buitenspel.

In de 93e minuut dan toch een goal. Een afgeslagen aanval kwam terecht bij een vrijstaande middenvelder, die schoof de bal tot verbazing van iedereen in het lege doel.
1-0 Een grote klap voor IJFC en zo enorm onverdiend. IJFC probeerde nog in de resterende tijd om de gelijkmaker te forceren. Dat gebeurde ook bijna.

Een fantastische cornerbal van Ruben van Rooijen, verdween in een scrimmage tegen de binnenkant van de paal. Pech en ontreddering voor IJFC. Einde van de wedstrijd.

IJFC droop teleurgesteld van het veld. Dit deed even pijn. Toch mag de ploeg van Jitse Boonstra ( assistent trainer Patrick van Oort was afwezig met Corona) trots zijn op de geleverde inzet en het veldspel. Er stond een hecht team en in zo’n wedstrijd heb je ook nog een beetje geluk nodig, maar het zit IJFC niet helemaal mee dit seizoen.

Volgende week speelt IJFC thuis tegen CSWuit Wilnis . CSW staat met 2 punten meer en een wedstrijd minder, boven IJFC.  Aanvang 14.30 uur . We hopen op steun van het IJFC legioen.