Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

IJFC is nog duidelijk in de voorbereiding op de hervatting van de competitie. Daar heeft het team nog twee weken de tijd voor. Opnieuw een aantal spelers afwezig met verschillende redenen en zijn een aantal spelers nog niet topfit, maar met dit soort wedstrijden kunnen spelers weer wat wedstrijdritme opdoen.

HSSC ’61 was een prima tegenstander en was uiteraard zeer tevreden met het gelijkspel. Toch was IJFC veel sterker, had veel meer balbezit, maar creëerde het te weinig kansen tegen het goed en compact verdedigende HSSC ’61. Na een aantal kleine kansen, scoorde IJFC in de 25e minuut op randje buitenspel. Ruben van Rooijen gaf een slimme steekbal op de diepgaande Vincent Griffioen. Beheerst maakte Vincent deze kans af, maar de uitstekend leidende Michael Vink annuleerde de goal voor buitenspel. Zeven minuten later stoomde Mark v.d. Klij goed op en gaf een perfecte voorzet op Vincent Griffoen. Vincent had wat moois in gedachten, maar raakte de bal helaas niet vol. Redding keeper. Achterin gaf IJFC geen kans weg en stond het met de rust dus nog 0-0.
In de tweede helft begon IJFC meteen goed. Stefan de Wit onderschepte de bal, en dribbelde naar voren. Hij speelde Vincent Griffioen strak aan. Uit de draai haalde Vincent vol uit. Onhoudbaar voor de keeper 1-0.

Enkele minuten later moest keeper Damani Willems handelend optreden bij een goed schot. Prima redding. Tien minuten later ging hij echter ongelukkig in de fout. Hij kwam ver zijn doel uit tot vlakbij de zijlijn en had de bal eigenlijk over de zijlijn moesten schieten. Hij raakte de bal kwijt en daardoor kon HSSC ’61 eenvoudig scoren. 1-1. Damani raakte met die actie ook nog geblesseerd aan zijn ribben en werd vervangen door Kyran Buisman, die in de eerste helft al keepte.

Traves Wright slingerde een uitstekende voorzet richting de inlopende en vrij voor de keeper komende Ruben van Rooijen, maar Ruben kon net niet bij de bal. Twee minuten voor tijd werd er nog een duidelijke handsbal gemaakt binnen het strafschopgebied, maar de bal kwam bij Matthijs van Rooijen terecht, die de bal nog uit de draai in kon schieten, net naast. Scheidsrechter Vink gaf terecht voordeel en kon daarna niet meer terugkomen op zijn beslissing. Uitslag 1-1.

Volgende week zaterdag speelt IJFC vriendschappelijk bij Brederodes in Vianen.