IJFC verlies van Benschop in een wedstrijd die eigenlijk nooit gespeeld had mogen worden !!! 2-3

tel. 030-6887151

IJFC VERLIEST VAN BENSCHOP IN EEN WEDSTRIJD, DIE EIGENLIJK NOOIT GESPEELD HAD MOGEN WORDEN !!! 2-3

Ondanks dat de KNVB, in de aanklacht en afgelopen maandag in een gesprek heeft toegegeven dat alle fouten aan de kant van de KNVB liggen en IJFC niets te verwijten valt, heeft de KNVB zich toch achter hun eigen regels en artikel 34 verstopt. Systemen die niet goed werken en dus onbetrouwbaar zijn, strafzaken die te lang (maanden) blijven liggen zonder verklaring , de administratie bij de KNVB die niet op orde is en een competitieleiding die snelheid van de competitieafhandeling stelt boven een eerlijk competitieverloop.

Eerlijkheid en redelijkheid is voor de KNVB blijkbaar niet belangrijk en daardoor wordt IJFC enorm zwaar gestraft. Niemand snapt er iets van, het is ook niet meer uit te leggen, maar IJFC heeft er mee te dealen.

De eerder gewonnen thuiswedstrijd tegen Benschop moest dus overgespeeld worden. Benschop had niets te verliezen en kon met vertrouwen naar IJsselstein vertrekken. Bij IJFC lag deze druk er dus duidelijk wel en dat was vooral in de tweede helft te merken aan het team. Mentaal en fysiek is deze periode enorm zwaar. Na afloop twee spelers van IJFC onwel. Vincent Griffioen werd zelfs met de ziekenauto naar t ziekenhuis gebracht. Hij wordt daar verder onderzocht. Iedereen hoopt dat het meevalt en wenst hem beterschap, want de gezondheid van Vincent is veel belangrijker dan welke wedstrijd dan ook.

IJFC startte in de volgende samenstelling:

Kyran Buisman, Stefan de Wit, Davey van de Snoek, Jeffrey Stigter, Marc vd Klij, Ruben van Rooijen, Matthijs van Rooijen, Youri de Kruijf (77 Gerben Renes), Traves Wright ( 49 Tim vd Brugge), Tim van Tuijl, Hicham Chatouani (46 Robin Dambruck )

Er was toch nog behoorlijk veel publiek op de wedstrijd af gekomen.. en die gingen er eens goed voor zitten. De eerste 25 minuten gebeurde er niet veel voor de beide doelen. IJFC was sterker en had wel veel meer balbezit. Pas in de 26e minuut de eerste grote kans voor IJFC. Een afgeslagen corner van Ruben van Rooijen werd in één keer uit de lucht op het doel geschoten door Davey vd Snoek. Redding keeper van de IJssel.

Een minuut later een goede actie van Hicham Chatouani, Tim van Tuyl kwam een neuslengte tekort om de bal in het net te knikken. Tien minuten later een slim genomen vrije bal van Ruben van Rooijen, Ruben zette Traves Wright vrij voor de keeper, zijn schot uit de draai werd echter gepareerd. In dezelfde minuut de eerste echt gevaarlijke counter voor Benschop. De gevaarlijke voorzet werd met een sliding weggewerkt door Matthijs van Rooijen. Een minuut voor rust een goede voorzet van Hicham Chatouani op Tim van Tuyl. Tim schoot de bal beheerst in de verre hoek, maar met een uiterste redding kon keeper van de IJssel de bal met de vingertoppen uit de hoek tikken. Rust 0-0

In de tweede helft een ander beeld. Benschop zette meer druk en nam het initiatief van IJFC over. IJFC had ook nog de pech dat aanjager Traves Wright met een gebroken neus het veld moest verlaten. In de 54e minuut de eerste waarschuwing voor IJFC. David Verweij lobde een bal net over het doel.

Nadat Marc vd Klij een vrije bal hard ingeschoten had, opnieuw redding van de keeper, kwam IJFC onder druk te staan. Eerst een hachelijk moment, waarbij de bal via de kluts in de handen van Kyran Buisman terecht kwam, maar nog in dezelfde minuut liet Benschop de 0-1 aantekenen.

IJFC kon tien minuten later de verdiende gelijkmaker maken. Tim van Tuyl schoot de bal hard in en de rebound werd genadeloos ingeschoten door invaller Vincent Griffioen 1-1.  Zes minuten later, net op het moment dat IJFC voor de winst wilde gaan, gaf scheidsrechter Vriesenga een strafschop. Zowel vriend als vijand gaf aan dat de betreffende speler op de bal stapte en ook de betreffende speler van Benschop gaf dat na afloop aan. Daarnaast was de overtreding blijkbaar net iets buiten het strafschopgebied. Toch was scheidsrechter Vriesenga overtuigd en legde de bal op de stip. 1-2.

IJFC ging risico’s nemen om de gelijkmaker te forceren, maar kwam ook nog met tien man te staan, toen Davey van de Snoek zijn tweede gele kaart ontving. Na slecht uitverdedigen kreeg IJFC ook nog de 1-3 om de oren. Toch bleef IJFC knokken voor een beter resultaat. In de 89e minuut scoorde IJFC de aansluitingstreffer. Een vrije bal van Marc vd Klij werd goed ingetikt door Robin Dambruck 2-3. De resterende blessuretijd was tekort om de gelijkmaker te scoren. Een vermeende handsbal in het strafschopgebied van Benschop, werd niet bestraft, omdat de speler zijn handen langs zijn lichaam hield. De scheidsrechter stond kort op de situatie. Na 4 minuten blessuretijd floot scheidsrechter Vriesenga af en was Benschop drie “gestolen” punten rijker. Logisch dat Benschop hier heel blij mee was in de strijd tegen degradatie.

Voor IJFC geldt de rug weer rechten, ondanks alle ophef, en vooral hopen dat Traves snel herstelt en de zorgen rondom Vincent meevallen. Dat is het allerbelangrijkste in deze tumultueuze periode. Teammanager Bert Scheffer gaf het goed weer:  het is nu geen gifbeker meer leegmaken, maar een hele gifcontainer.

Zaterdag speelt IJFC de uitwedstrijd tegen CSW. De bus vertrekt om 12.30 uur en we hopen dat de supporters het team komen ondersteunen.