VR1 worstelt 80 minuten met FajaLobi KDS

91'
92'

Vrouwen zaterdag, VR1, 2e klasse A

16 november 2015 20:00

De thuiswedstrijd die, uitgesteld, op het terrein van de tegenstander werd gespeeld werd een lastige klus.

IJFC was in de eerste helft niet in goede doen. De tegenstander speelde verdedigend en hoopte op succes in de counter. De verdediging van IJFC stond echter goed dus heel gevaarlijk werden de uitvallen van FajaLobi KDS niet. Opbouwend en aanvallend ging het bij IJFC op het toch wel winderige IKEAdak, wat moeizaam.

Pas in de slotfase van de eerste helft opwinding bij de vele IJFC supporters vanwege de kansen. IJFC zette veel druk en een goal hing in de lucht. In de 40ste minuut een schot van Robin Hendriks op de paal. IJFC bleef doordrukken en in de 42ste minuut eindelijk met succes.
Een snelle aanval over rechts via Robin die Iris Werkhoven aanspeelde die vervolgens de bal direct voorgaf waar Ester Weerdenburg eenvoudig de bal intikte. Net voor rust nog de gevaarlijkste tegenstoot van FajaLobi KDS maar zonder resultaat.

Na rust begon IJFC sterk en dat leidde tot diverse kansen maar er werd gemist.
Daarop had FajaLobi KDS een hele goede fase waarbij de IJFC verdediging flink aan de bak moest. Keepster Tamara Kamps kreeg het die fase ook niet koud.

Daarna pakte IJFC het initiatief weer over en Malissa Klein was dichtbij een treffer in de 71ste minuut maar nu zat de lat in de weg.  Dat was niet het geval toen zij 10 minuten later vanaf rechts de bal inschoot waarbij ook de uitkomende keepster het tij niet kon keren. 2 – 0. Deze 2de treffer gaf een boost aan de IJFC aanvallers waarmee de slotfase voor het (IJFC) publiek heel aantrekkelijk werd want de ene na de andere aanval volgde.

De doelpunten 3 en 4 vielen in de blessuretijd. Beide keren was het Robin Hendrik die afrondde na een voorzet van Malissa.

Komend weekend is beker/inhaal. Beker kent een tussenronde waar IJFC niet in actie komt. De week erna is IJFC competitievrij. Derhalve pas op 5 december vervolg van de competitie thuis om 14.30 uur tegen Driebergen (op moment van schrijven op de 12de plaats) en de week erna weer thuis al om 12.00 uur tegen Buitenveldert (nu 11de ).
Normaal gesproken zouden beide ploegen geen problemen mogen opleveren voor IJFC. Daarmee zijn dan de eerste 12 wedstrijden in de competitie gespeeld en is de periodekampioen bekend.

Op 19 dec. is er nog een beker/ inhaal programma.